La 1a edició del Màster per a muntanyencs cecs i deficients visuals té participació santcugatenca


  • Comparteix:

Juan Carlos Vázquez forma part de la 1a edició del màster per a muntanyencs cecs / Font: cedida

Juan Carlos Vázquez forma part de la 1a edició del màster per a muntanyencs cecs / Font: cedida

La 1a edició del Curs Mundial de Guies de Muntanya per a Persones Cegues i amb Deficiència Visuals, amb el santcugatenc Juan Carlos Vázquez com un dels col·laboradors, tindrà lloc a Noruega de l'1 al 5 de juny amb la pujada al cim de Galdhopiggen, el més alt dels Alps escandinaus. 23 alpinistes s'entrenen des de desembre per aconseguir aquesta fita a territori noruec.

El curs està organitzat per Francisco Javier Bueno Sequera, un dels muntanyencs referents a àmbit mundial i amb diferents cims fets als Pirineus, als Alps, als Andes i al Caucas. Les tècniques de progressió per glaciars, autoprotecció i rescat són alguns dels continguts.

Un dels col·laboradors del curs és el santcugatenc Juan Carlos Vázquez, que s'ocupa de la vessant comunicativa del curs. Vázquez creu que aquest curs potencia tècniques innovadores per a muntanyencs cecs i deficients visuals.

Juan Carlos Vázquez

Volem que gent amb discapacitat visual pugui fer qualsevol cim.


Vázquez també ha destacat que s'ha triat Noruega perquè és un paisatge adient per practicar alpinisme per a deficients visuals i també perquè el país nòrdic està molt adaptat al turisme de muntanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.