Pep Marí: 'El drama dels equips és barrejar 'gallines' i 'porcs', és a dir, diferents nivells de compromís'


  • Comparteix:

Pep Marí, durant la presentació del llibre

Pep Marí, durant la presentació del llibre

El psicòleg esportiu Pep Marí assegura en una entrevista a Cugat.cat que un dels principals motius pel baix rendiment en equips i col·lectius de persones és la barreja entre el que anomena 'gallines' i 'porcs'. Segons Marí, 'la gallina està implicada, perquè només s'hi deixa els ous, però el porc està compromès, perquè s'ho deixa tot, paga tot el preu'. El psicòleg ho explica en l'últim llibre que ha publicat, 'Liderar equipos comprometidos', que ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista:

'La idea és tenir equips de 'gallines' o 'porcs'. Faig servir aquests dos animals per explicar una metàfora: la gallina està implicada, perquè només s'hi deixa els ous, però el porc està compromès, perquè s'ho deixa tot, paga tot el preu'.

'El drama dels equips, doncs, és que es barregen 'gallines' amb 'porcs', és a dir, diferents nivell de compromís. Quan no hi posem el mateix ,això no funciona'.

'Els 'porcs' sempre guanyaran les 'gallines'. No tinc inconvenient a ser el psicòleg d'un equip de gallines, però oblidem-nos de guanyar la Champions'.

'Per arribar a un consens, uns exposen els seus punts de vista i els altres han d'escoltar, però amb la predisposició de canviar.'

'Una de les estratègies per equilibrar el nivell de compromís en diferents situacions personals és separar els esportistes en funció del projecte i de la implicació que requereix aquest projecte'.

'Cal organitzar així els grups de treball, no tant pel seu perfil professional o la seva especialitat, sinó pel nivell de compromís que estan disposats a assumir'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.