L'Ajuntament i tres instituts de Sant Cugat fan pinya per fomentar l'esport no federat a la secundària


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha signat un conveni amb els instituts Joaquim Pla i Farreras, Arnau Cadell i Angeleta Ferrer i Sensat / Foto: Localpres

L'Ajuntament ha signat un conveni amb els instituts Joaquim Pla i Farreras, Arnau Cadell i Angeleta Ferrer i Sensat / Foto: Localpres

L'Ajuntament i els instituts Arnau Cadell, Angeleta Ferrer i Joaquima Pla i Farreras han signat un conveni per potenciar l'activitat física a secundària a través de les Associacions Escolars Esportives (AEE). L'objectiu de l'acord és que els joves de Sant Cugat que no practiquen esport federat tinguin l'oportunitat de fer exercici als centres escolars en horari no lectiu. El compromís dota de 4.000 euros cada AEE durant aquest curs per poder tirar endavant el programa, que promou hàbits saludables en la pràctica esportiva, i els assigna la figura d'un dinamitzador.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, destaca la importància que els joves puguin fer exercici tot i que hagin decidit no practicar un esport federat.

Mercè Conesa

Hem d'entendre que l'activitat física ha d'anar acompanyada d'aquesta oportunitat perquè els nois i noies que no consideren fer esport federat puguin continuar fent esport amb altres formats.


Les associacions prenen el compromís de promoure valors com el respecte, la solidaritat, el treball en equip, la confiança, la perseverança i la responsabilitat, entre d'altres. Per al director de l'institut Joaquima Pla i Farreras, Oriol Rodon, el conveni permetrà que les activitats puguin tirar endavant i ha assenyalat els reptes que afronten les associacions i els instituts.

Oriol Rodon

Aconseguir que l'alumnat vegi aquesta oportunitat de fer esport i activitat física com un benefici per ell. Entrem en una fase que la gent abandona l'activitat física per després tornar-hi. Hem d'aconseguir que l'adolescent no es despengi.


Administració i educadors també han posat sobre la taula la necessitat de potenciar l'esport femení. Des dels centres educatius també han lamentat, a més, la falta de recursos i han reivindicat el paper dels voluntaris que són en moltes ocasions qui fa possible aquestes activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.