600 esportistes d'arreu del món competeixen a Sant Cugat en els World Games d'esport adaptat

La cerimònia inaugural serà avui a les vuit del vespre a la Guinardera, amb La Fura dels Baus


Temes relacionats

Mònica Bell i Guillem Rivera, representants santcugatencs als World Games ( 7/ago/18)


  • Comparteix:

Gavin Drysdale, un dels 600 participants / Foto: World Games

Gavin Drysdale, un dels 600 participants / Foto: World Games

Els CPISRA World Games aterren per primera vegada a Catalunya i escullen Sant Cugat per reunir 600 esportistes paralímpics de 24 països. Organitzats per l'Associació Internacional d'Esports de Paràlisi Cerebral (CPISRA), la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i l'Ajuntament de Sant Cugat, els jocs s'obren aquest dimarts, a les vuit del vespre, amb la cerimònia d'inauguració al pavelló de la Guinardera. L'acte oferirà l'espectacle 'Dreams', de La Fura dels Baus, amb la col·laboració de Catalònia Fundació Creativa. La competició es disputarà fins dilluns de la setmana que ve en set modalitats, al CAR i les ZEM de la Rambla del Celler, Jaume Tubau i la Guinardera.

La iniciativa dobla el nombre de participants de l'edició anterior i porta esportistes d'Austràlia, Brasil, Canadà, els Estats Units, Anglaterra, República Txeca, Sud-Àfrica o Tailàndia. La cerimònia inaugural s'obrirà amb la desfilada dels esportistes i l'espectacle de La Fura dels Baus a l'exterior del pavelló.

El president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), Carles Muñoz, va donar les gràcies als actors implicats, en la roda de premsa de presentació.

Carles Muñoz

Passarem dels 800 participants que venen de 30 països. Hi hauran més de 200 voluntaris.


El membre del comitè organitzatiu i del CPISRA, Sam Turner, titlla l'esdeveniment del més important de la història de la CPISRA.

Sam Turner

És una gran oportunitat perquè els esportistes competeixin al més alt nivell, només comparable als Jocs Paralímpics. Així que aquests World Games seran el major esdeveniment de la història del CPISRA.


El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha remarcat que, en ser seu, Sant Cugat es projectarà a àmbit internacional.

Eloi Rovira

Encantats de ser en aquesta plataforma i de cedir els nostres equipaments. Agraïm el punt d'internacionalització.


Modalitats esportives
Es disputaran set modalitats esportives dividides en dues categories: els esports oficials i els de desenvolupament. Els oficials són l'atletisme paralímpic, el 'race running', el futbol 7 i la natació paralímpica. Els de desenvolupament seran l'eslàlom en cadira de rodes, la boccia i el futbol 7 femení.

Els primers quatre dies de les disciplines oficials classificaran els esportistes segons el grau de discapacitat; mentre que les tres modalitats en desenvolupament faran campus de tecnificació, dimecres i dijous i dedicaran els últims dos dies per competir.

Activitats paralel·les
El CPISRA World Games ofereix propostes fora del terreny de joc. El programa Proud Paralympian, del Comitè Paralímpic Internacional, que oferirà xerrades amb exatletes paralímpics professionals. També hi haurà la 30a Assemblea Internacional de CPISRA, el dimecres, on es presentarà la 1a Conferència Internacional d'Eslàlom amb Cadira de Rodes. El projecte està impulsat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i té el suport del programa Erasmus+ de la UE.

La cerimònia de clausura serà aquest dissabte, a la Guinardera, a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.