Un total de 15 entitats esportives uneixen esforços per fomentar la igualtat de gènere

L'Ajuntament ha entregat un certificat als clubs que han participat al programa EMPAT per crear un pla d'igualtat


  • Comparteix:

L'alcaldessa Carmela Fortuny ha entregat el certificat a les entitats esportives participants / Foto: Localpres

L'alcaldessa Carmela Fortuny ha entregat el certificat a les entitats esportives participants / Foto: Localpres

Un total de 15 entitats esportives de la ciutat han estat reconegudes aquest dijous per l'Ajuntament per haver participat en el programa EMPAT, una iniciativa promoguda per Fundesplai que treballa per formar els clubs en la igualtat de gènere i que els ajuda a dissenyar el seu propi pla d'igualtat, i que va donar el tret de sortida el passat març. De les entitats que es van adherir al programa, 12 segueixen en procés de crear el seu pla i quatre ja el tenen: el Junior, el DSV-Volei Sant Cugat, l'Handbol Sant Cugat i el Futbol Sala Sant Cugat. L'acte, que s'ha celebrat a la sala de plens del consistori, ha consistit en l'entrega d'un certificat que es convertirà en un criteri 'destacat' a les convocatòries de subvencions a partir del 2019.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha estat l'encarregada de presidir l'acte d'entrega dels certificats. Fortuny ha agraït a les entitats esportives 'haver-se apuntat a aquests valors que fan ciutat' i ha defensat la importància de lluitar per l'equitat de gènere 'en tots els àmbits'. A la cita també hi ha acudit Eduardo Izquierdo, representant de Fundesplai, que ha recalcat que aquesta iniciativa 'converteix Sant Cugat en en una ciutat pionera a Catalunya, Espanya i Europa', ja que no s'han vist mai 'projectes tan ambiciosos com aquest'.

Per posar punt final a l'acte, Sonia Hernández, responsable de recursos humans del Junior, ha explicat que estan 'molt contents del resultat' i que han 'après molt i treballat molt'.

Entitats participants
- Club Muntanyenc Sant Cugat

- Escola de Patinatge Artístic Sant Cugat

- Club Rugby Sant Cugat

- Futbol Sala Sant Cugat

- Club Voleibol Sant Cugat

- Sant Cugat FC

- Patí Hoquei Club Sant Cugat

- CFU Mira-sol Baco

- Unió Ciclista Sant Cugat

- Olímpyc Floresta

- Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat

- QBasket Sant Cugat

- UESC

- Club Junior FC

- Handbol Sant Cugat






Carmela Fortuny

Aquesta equitat de gènere s'en parla i la fem. Que les entitas esportives s'apuntin a aquests valors fa ciutat i jo personalment em sento molt orgullosa.

Eduardo Izquierdo

Estem parlant de 15 plans d'igualtat. Això converteix Sant Cugat en una ciutat pionera a Catalunya, Espanya i Europa. No hem vist projectes tan ambiciosos com aquest.

Sonia Hernández

Estem molt contents del resultat. Hem après molt i treballat molt. El resultat és positiu. Era un àmbit on no havíem incidit mai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.