El CAR de Sant Cugat podria ser dels únics centres del món que aculli esports olímpics d'estiu i d'hivern

El director del centre, Ramon Terrassa, ha parlat en una entrevista al 'Connectats' sobre el projecte dels Jocs d'Hivern Barcelona 2030


  • Comparteix:

El director del CAR, Ramon Terrassa, durant l'entrevista / Foto: Cugat Mèdia

El director del CAR, Ramon Terrassa, durant l'entrevista / Foto: Cugat Mèdia

Convertir-se en un dels únics centres d'alt rendiment del món que acullen disciplines olímpiques tant d'estiu com d'hivern. Aquesta seria la fita que assoliria el CAR de Sant Cugat si el projecte per ampliar les instal·lacions del centre en el marc de la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 acaba tirant endavant. Una ampliació que consisteix en la reconversió d'unes determinades zones del centre per construir-hi un pavelló de gel on podrien dur a terme entrenaments d'esports com patinatge de velocitat, cúrling i hoquei sobre gel, entre d'altres. D'aquesta manera, el CAR incorporaria més de la meitat dels esports que es duen a terme en uns Jocs Olímpics d'hivern, així com de 10 a 20 grups d'esportistes d'alt rendiment de federacions catalanes i espanyoles de les diferents disciplines.

ESCOLTA-HO

En una entrevista al 'Connectats', el magazín de la Xarxa produït per Cugat Mèdia, el director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa, ha comparat aquest projecte amb els Jocs Olímpics de Barcelona 92. 'Encarem el projecte amb molta il·lusió. Quan el CAR neix el 1987, ho fa amb una orientació cap als Jocs Olímpics d'Estiu. Ara, tenim una oportunitat per repetir l'operació d'èxit a uns Jocs d'Hivern'.

Un èxit avalat pels més de 30 anys d'experiència del centre. El projecte podria tirar endavant, precisament, pels serveis que el CAR ha anat incorporant al llarg dels anys i que fan possible l'arribada d'aquestes modalitats esportives. 'Per desenvolupar l'alt rendiment esportiu, els espais són necessaris, però no suficients. Fan falta moltes altres coses que són les que realment donen valor al centre, com serveis científics, residències, metges, psicòlegs, etc. Tota la lògica de funcionament d'un CAR ja la tenim', ha remarcat Terrassa durant l'entrevista.

Per fer front a la remodelació, però, fan falta diners. 'El projecte és inviable si no hi ha un pressupost', ha explicat el director del centre. La falta de pressupostos tant a Catalunya com a l'Estat provoquen que el projecte, tot i estar a punt, no compti encara amb els recursos necessaris per executar-se. 'Ens agradaria que uns pressupostos de l'any 2020 ens permetessin arrancar i que ja sigui durant els anys 2020, 2021 i 2022 quan puguem posar en funcionament els grups d'alt nivell'. Tot plegat, com ha explicat el director del CAR, per poder preparar als joves esportistes que arribarien al centre de cara els Jocs d'Hivern de 2030, i que hi arribessin amb 'fortes opcions de medalla'.




Ramon Terrassa

Aquest centre pot esdevenir pràcticament l'únic centre d'alt rendiment del món que acolliria les disciplines d'esports d'estiu i d'hivern olímpiques. És una fita única que ens ubicaria a un nivell d'excel·lència molt alt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.