La 11a Cursa DiR Mossos d'Esquadra registra mig miler d'inscrits menys que en la darrera edició

Els organitzadors ho atribueixen a una situació generalitzada de descens de participació en les curses del país


  • Comparteix:

Les autoritats amb la samarreta de la cursa d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

Les autoritats amb la samarreta de la cursa d'enguany / Foto: Cugat Mèdia

L'11a edició de la Cursa DiR Mossos d'Esquadra registra mig miler d'inscrits menys que en la darrera edició, en la qual es van superar els 2.000. Els organitzadors de la cita, que enguany esperen la participació d'uns 1.500 corredors i corredores aquest cap de setmana, atribueixen aquest 25% de descens a una situació generalitzada de davallada al món de les curses. En aquest sentit, la directora de la Fundació DiR, Isabel Caba, ha plantejat que 'potser cal reflexionar sobre quin model de curses es vol i si realment hi ha corredors per totes les curses que es fan'. Tot i això, Caba ha destacat com a nota positiva la participació femenina, que es manté en el 40% del total.

Com en les darreres edicions, la cursa estarà dividida en dues modalitats. La Cursa Kids DiR, amb 250 inscrits i que donarà el tret de sortida dissabte a dos quarts d'onze del matí; i la Cursa DiR Mossos d'Esquadra, que s'iniciarà diumenge a dos quarts de deu del matí amb els recorreguts de cinc i 10 quilòmetres. Enguany, i com a novetats, el traçat de la cursa varia per primera vegada a causa de les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola i canvia el punt de sortida, que serà a l'avinguda del Pla del Vinyet. A més, la cursa serà Campionat de Catalunya de 10 quilòmetres i Campionat de Policies i Bombers.

La presentació ha anat a càrrec de la regidora d'Esports, Gemma Aristoy; la directora de la Fundació DiR, Isabel Caba; el president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas; el vicepresident del Club Esportiu Mossos d'Esquadra, Josep Denuc; i del sotsinspector Cap de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, Manel Rodríguez.

Els guanyadors de l'any passat van ser Mohamed El Ghazouany en la categoria masculina amb un temps de 31 minuts i 18 segons, mentre que Elisa Melilli va guanyar en la categoria femenina amb una marca de 39 minuts i nou segons.






Isabel Caba

No sé si potser ha arribat un moment de plantejar-nos quin model volem. Potser no hi ha tants corredors per tantes curses. La bona notícia és que ha pujat la participació femenina.

Gemma Aristoy

És un honor tenir curses d'aquest estil i amb aquesta possibilitat de participació. Els dos recorreguts permeten una participació més àmplia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.