El boom de l'esport femení santcugatenc analizat pels clubs al 'Sant Cugat a fons'

L'esport femení segueix a l'alça a Sant Cugat amb més practicants


  • Comparteix:

Equip femení del planter del Patí Hoquei / Font: Patí Hoquei

Equip femení del planter del Patí Hoquei / Font: Patí Hoquei

El boom de l'esport femení ja és una realitat a Sant Cugat amb un increment de practicants a les diferents modalitats esportives. El coordinador de la secció de futbol femení del SantCu, Tono Cadevall, el director esportiu del Patí Hoquei. Óscar González, el coordinador de la secció d'hoquei herba del Junior, Oriol Salvador, i la presidenta del Club Voleibol Sant Cugat, Núria Terribas, han analitzat els factors d'aquest increment de l'esport femení al programa 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

Increment de llicències

El coordinador de la secció femenina del SantCu, Tono Cadevall, que suma 15 anys al capdavant de la secció, ressalta que, anys enrere, s'havia d'anar a buscar les nenes perquè es decidissin a jugar a futbol, però des de fa 'quatre o cinc anys', són les nenes les que s'acosten per jugar. El coordinador del Patí Hoquei, Óscar González, ha assenyalat que l'entitat és 'relativament nova' en l'esport femení de base i que aquesta ha estat la primera temporada on han disposat d'equips en totes les categories.

AMPLIA'L Un dels equips femenins del SantCu durant la presentació del club / Foto: Sant Cugat FC
AMPLIA'L Un dels equips femenins del SantCu durant la presentació del club / Foto: Sant Cugat FC


Això sí, també ha remarcat que el fet de tenir el primer equip a OK Lliga ajuda a atreure jugadores cap al club i, també, a mantenir les que ja hi juguen, que veuen factible poder arribar algun dia al primer equip. El Volei Sant Cugat, a través de la presidenta, Núria Terribas, agraeix la feina que es fa a les escoles a través de l'OMET perquè és des d'on es nodreix l'entitat a partir d'infantils. Finalment la secció d'hoquei herba del Junior ja fa anys que està consolidada i disposa de 400 llicències per les 200 dels nois.

AMPLIA'L El conjunt dels equips del Voleibol Sant Cugat / Foto: Volei Sant Cugat
AMPLIA'L El conjunt dels equips del Voleibol Sant Cugat / Foto: Volei Sant Cugat


Un creixement amb límits

Tots els clubs han assenyalat que el 'boom' de l'esport femení té un límit: les instal·lacions. El creixement exponencial de llicències i d'equips fa que els horaris d'entrenament, ja complicats habitualment, es converteixin gairebé en un malson, un fet que limita l'aposta per nous equips en diverses etapes formatives. Per això, els clubs han de plantejar-se també si opten per seguir augmentant el nombre d'equips a les edats més primerenques o bé mantenen l'aposta per donar opcions a totes les jugadores, especialment a les sènior que volen seguir jugant però no amb l'exigència d'un primer equip.

AMPLIA'L Un dels equips femenins del Junior durant la presentació del club / Foto: Junior
AMPLIA'L Un dels equips femenins del Junior durant la presentació del club / Foto: Junior


El valor de les entrenadores

Un model d'èxit d'aquestes quatre entitats és incorporar jugadores dels primers equips per entrenar els equips del planter. D'aquesta manera es treballa la relació de les nenes i joves amb l'entitat i es reforcen els lligams socials. Tot i això, els tècnics han estat d'acord en assenyalar que, si bé les entrenadores són majoria a la base, encara els queda molt camp per córrer en posicions més altes dels organigrames tècnics en la direcció esportiva i la coordinació.


Tono Cadevall

El boom total del futboil femení ha arribat fa quatre anys. Les nenes venen soles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.