El Parlament blinda la funció del CAR de Sant Cugat d'avaluar els aspirants a Mossos i Bombers

A partir d'ara l'administració li encarregarà aquesta tasca a través de convenis i formarà part de les funcions pròpies del centre

Imatge d'arxiu del CAR de Sant Cugat / Foto: Google Maps

Altres

Publicat el 19/des/19 per Pau Vázquez / Acn

El Parlament de Catalunya ha modificat aquest dimecres un decret per agilitzar que el Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat avaluï les aptituds físiques dels aspirants a ocupar una plaça de Mossos d'Esquadra o Bombers de la Generalitat. Concretament, la cambra catalana ha eliminat la qualificació del centre com a mitjà propi instrumental i de servei tècnic de l'administració pública. La modificació suposa un blindatge a una funció que el centre santcugatenc porta desenvolupant durant dècades i una adaptació a la normativa vigent, com a explicat el director del CAR, Ramon Terrassa. Tots els grups hi han votat a favor excepte Ciutadans i la CUP, que s'hi han abstingut.

La consellera de Presidència Meritxell Budó ha explicat que amb la modificació del decret es canvi la manera com l'administració pública encarrega al CAR la tasca de les avaluacions físiques per accedir a la funció pública. Budó ha explicat que fins ara es feia a través d'un procés administratiu d'encomana de gestió i ara es farà a través de convenis perquè aquesta tasca formarà part de les funcions pròpies del centre.

La consellera també ha recordat que s'han convocat 750 noves places de Mossos d'Esquadra i 250 de Bombers i que és indispensable complir els terminis establerts en les convocatòries.