Cugat Mèdia s'adhereix a la campanya per fomentar l'esport femení als mitjans #ThoEstasPerdent

El mitjà de comunicacació públic de Sant Cugat referma el seu compromís amb l'esport femení


  • Comparteix:

El Club Voleibol Sant Cugat, un els clubs referents femenins a Catalunya / Font: Guillem Babistch

El Club Voleibol Sant Cugat, un els clubs referents femenins a Catalunya / Font: Guillem Babistch

Cugat Mèdia s'adhereix a la campanya #ThoEstasPerdent, organitzada per la Secretaria General de Esport i l'Activitat Física del Govern de la Generalitat, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La campanya pretén promoure una major presència de les dones esportistes als mitjans, contribuint així a avançar cap a la plena igualtat, trencar estereotips socials i mediàtics respecte a l'esport femení i posicionar-lo com un contingut d'interès. Cugat Mèdia, des del seu naixement, ja potencia l'esport femení amb seguiment de clubs i d'esportistes a través del portal web i del programa esportiu 'Esport en Marxa', que s'emet tots els diumenges, de vuit a nou del vespre.

El lema de la campanya és 'Si no veus esport femení, t'estàs perdent la meitat de l'espectacle'. La iniciativa consta de diverses peces audiovisuals amb un espot, cinc càpsules de vídeo i una falca de ràdio protagonitzades per cinc esportistes d'elit. La medallista olímpica de natació Mireia Belmonte, la multicampiona del món de motociclisme Laia Sanz, la subcampiona de la Champions League femenina de futbol Alexia Putellas, la tricampiona d'Europa i subcampiona olímpica de bàsquet Laia Palau i la rècord del món de pentatló i heptatló sub-18 Maria Vicente.

Es tracta d'una iniciativa de servei públic i d'interès general, que neix amb un esperit col·laboratiu. En aquest sentit, Cugat Mèdia col·labora juntament amb 80 diversos mitjans de comunicació públics i privats amb una falca que s'emetrà fins el 14 de febrer. El mitjà públic de Sant Cugat s'ha adherit al document 'Compromís dels mitjans per impulsar l'esport femení'. El text, elaborat per les entitats promotores de la campanya, proposa donar una major visibilitat a les dones esportistes, avançar cap a una cobertura equilibrada entre l'esport masculí i femení en cada mitjà i evitar els estereotips de gènere en el tractament de l'esport.

Cugat Mèdia, una història lligada a l'esport femení
Des de l'àrea d'Esports de Cugat Mèdia sempre s'ha fet un seguiment dels diferents clubs femenins i esportistes a títol individual. Actualment el mitjà ofereix informacions del Club Voleibol Sant Cugat, l'Handbol Sant Cugat, el SantCu femení, el Patí Hoquei Club Sant Cugat femení, la UESC femenina, el Qbasket Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat, l'Olímpyc Floresta, la secció d'atletisme i rítmica del Muntanyenc, l'Artística Sant Cugat, el Rítmica i Estètica Sant Cugat, el Rugby Sant Cugat femení i el Junior femení d'hoquei herba.

Les atletes Jaël Bestué, Zoya Naumov i Cora Salas, la futbolista Lidia Rubio, la jugadora d'handbol Andrea de la Torre o la jugadora de rugbi Amàlia Argudo són algunes de les esportistes que segueix Cugat Mèdia.

El diari electrònic i el programa 'Esport en Marxa' són els dos referents de la secció d'esports des d'on es potencia i difon l'esport femení. La directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, ressalta l'aposta del mitjà per l'esport femení des dels seus inicis.

L'Ajuntament s'ha sumat a la iniciativa
L'Ajuntament de Sant Cugat participa a través de les xarxes socials i potenciarà aquesta campanya amb cartells per a diferents equipaments esportius i taulells d'anuncis.




Mònica Lablanca

Ens adherim al manifest, però des de sempre la nostra aposta ha estat l'esport femení.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.