L'Ajuntament cedeix a SantCugatCreix la gestió de l'app de promoció de valors en l'esport E4S, però no li atorgarà més subvencions

L'entitat, que aglutina cinc entitats esportives de Sant Cugat, lamenta que el govern té un "absolut desconeixement del programa"


  • Comparteix:

El Junior, el Club Rugby, el Volei, el Patí Hoquei i l'Handbol formen part de SantCugatCreix / Foto: SantCugatCreix

El Junior, el Club Rugby, el Volei, el Patí Hoquei i l'Handbol formen part de SantCugatCreix / Foto: SantCugatCreix

L'Ajuntament cedeix el manteniment de l'aplicació Ethics For Esports (E4S) a SantCugatCreix. És un dels acords assolits entre les dues parts dijous de la setmana passada, on també es van posar de manifest les desavinences entre l'executiu local i l'entitat. Una d'elles fa referència a l'aportació de 300.000 euros de la Unió Europea que ha rebut la iniciativa de la carta ètica de l'esport local. L'Ajuntament explicava aquest dimecres en un comunicat que SantCugatCreix ha estat qui ha gestionat aquest import; l'entitat, però, ha demanat aquest dijous al consistori una rectificació al respecte, ja que argumenta que 'l'E4S el va coordinar l'Ajuntament i per tant va gestionar la partida econòmica derivada'.

A l'escrit de l'Ajuntament se subratlla que el projecte ha rebut subvencions "nominatives" anuals de 20.000 euros els anys 2016, 2017 i 2018 i una un contracte de servei d'uns 12.000 euros l'any passat. Des del govern expliquen que els serveis jurídics municipals "han informat l'equip de govern que en compliment de la llei de contractes de les administracions públiques no es pot continuar fent aportacions econòmiques a l'entitat per desenvolupar aquest projecte de forma recurrent".

Un altre dels punts on s'ha posat de manifest les discrepàncies entre Ajuntament i SantCugatCreix és a l'hora de consensuar "un comunicat dels acords presos per fer-los públics de forma conjunta". El govern considera que l'entitat va vulnerar aquesta conclusió perquè l'endemà de la reunió va enviar un comunicat sobre el tema "de forma unilateral". A la nota, SantCugatCreix explicava que l'Ajuntament no tenia "cap voluntat de cedir l'aplicació", cosa que finalment sí que ha passat. En declaracions aquest diumenge al programa 'Esport en marxa' de Ràdio Sant Cugat (Cugat Mèdia), el president de l'entitat, Mauri Benito, lamentava que les decisions de l'Ajuntament sobre aquest tema eren "una falta de respecte" cap a la plataforma.

SantCugatCreix ha respost aquest dijous el comunicat de l'Ajuntament amb un nou escrit, on expliquen que estan "en desacord" amb altres afirmacions del consistori. Consideren que tal com està redactat "confirma l'absolut desconeixement del programa i de la seva gestió i evolució" i que això és "insalvable". Amb tot, des de SantCugatCreix sí que estan satisfets perquè "s'hagi verbalitzat públicament la cessió de les eines de l'E4S", que esperen que es materialitzi pròximament.

E4S
La Carta Ètica del SantCugatCreix es va presentar el 2014 i el 2016 va entrar en un programa de la UE rebent 400.000 euros durant 2 anys. En aquest programa, l'Ajuntament era el coordinador i SantCugatCreix un dels cinc socis. L'aplicació, però, tot que va ser desenvolupada per la plataforma de clubs santcugatenca, és propietat de l'Ajuntament, i es va utilitzar per fer un treball de cerca amb els clubs de la ciutat sobre comportaments i actituds a l'esport amb una sèrie de registres a l'app.

El programa va passar a mans de l'Ajuntament com a carta ètica municipal de valors i amb un contracte amb SantCugatCreix per la seva implementació i desenvolupament. Amb el canvi de govern es va aturar el projecte i finalment l'alcaldessa, Mireia Ingla, va afirmar que aquest programa seria gestionat per l'OMET. De moment, però, l'administrador de l'eina seguirà sent SantCugatCreix fins al març, quan venç el contracte.

Formen part de SantCugatCreix les entitats Club Rugby Sant Cugat, Club Volei Sant Cugat, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Junior i el Club Handbol Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.