Sant Cugat entra en el primer cap de setmana de confinament

Es tanquen els actes culturals, esportius i les extraescolars i es manté la recomanació de fer teletreball


  • Comparteix:

Sortida de Sant Cugat per la Rabassada / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

Sortida de Sant Cugat per la Rabassada / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El Govern ha anunciat el tancament perimetral municipal des de divendres a les sis del matí fins a dilluns a la mateixa hora. Amb les mesures anunciades per l'executiu català, que es posen en marxa aquest mateix divendres i duraran 15 dies, s'haurà de tancar tota l'activitat cultural i esportiva, així com les extraescolars. Així, queda restringida la mobilitat entre municipis en aquesta franja, que se suma al tancament perimetral de Catalunya de dilluns al matí a divendres a primera hora. El toc de queda que s'aplica des de diumenge de deu de la nit a sis del matí es mantindrà.

El tancament al públic de bars i restaurants queda prorrogat, però el servei de menjar a domicili es podrà allargar fins a les onze de la nit. L'excepció serà als hotels, que podran obrir el restaurant per als clients. Pel que fa al comerç, les grans superfícies hauran de tancar, tret d'aquells establiments que ofereixen productes de primera necessitat i els locals de menys de 800 metres quadrats, que hauran de reduir l'aforament al 30%.

En l'àmbit laboral el teletreball segueix sent només una recomanació, mentre que l'educació obligatòria seguirà sent presencial. En el cas de la no obligatòria, s'insta els centres a aplicar mesures per fer les classes a distància. Les activitats extraescolars, siguin dins o fora del centre, tampoc no estaran permeses. Ara bé, no es consideren extraescolars i, per tant, es mantenen, les activitats en centres d'ensenyament especial, escoles d'adults i escoles d'idiomes.

Amb les noves restriccions se suspèn l'obertura al públic d'activitats culturals. D'altra banda, els arxius, museus i sales d'exposicions sí que podran romandre obertes, però amb un aforament màxim del 30%. Pel que fa a les biblioteques, només podran obrir per a la recollida i retron de documents.

El límit de sis persones es mantindrà en el cas de les reunions familiars. Des del Govern, això sí, indiquen com a excepció les manifestacions i protestes. En tot cas, l'executiu fa una crida a limitar en la mesura del possible els desplaçament i, en cas que s'hagin de fer amb més d'una persona, que sigui entre convivents sota un mateix sostre.

En l'àmbit esportiu, es manté la suspensió de les competicions d'àmbit català i es mantenen les estatals, que es podran disputar sense públic. També romandran tancats els centres esportius, amb excepció dels de tecnificació, i se suspenen els entrenaments no professionals. En el cas les activitats esportives individuals a l'aire lliure, es podrà sortir fins als municipis colindants.

Pel que fa a les cerimònies religioses i civils, es redueix l'aforament al 30%. Amb motiu de Tots Sants, aquest cap de setmana (31 d'octubre i 1 de novembre) es podran visitar els cementiris que estiguin en la mateixa comarca.

Ajudes
El Govern destinarà 306 milions d'euros addicionals a un nou paquet d'ajuts econòmics per als sectors més afectats per les restriccions per la pandèmia anunciades aquest dijous. Els diners, que provenen de l'augment del 0,2% del dèficit, inclouen una línia addicional de 50 milions d'euros per la restauració i l'estètica, que se sumen als 40 milions anunciats fa 15 dies. La cultura rebrà 17,2 milions, i també s'obrirà una línia de 20 milions per les entitats d'educació en el lleure, i una de 10 milions pels clubs esportius federats. A més, el Govern destinarà 125 milions al reforç de l'atenció social, ampliant el pressupost de la renda garantida de ciutadania i fent aportacions addicionals al Banc d'Aliments i Creu Roja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.