Una copa i set ascensos, úniques satisfaccions de l'esport santcugatenc en l'any de la covid-19

La Copa de la Reina del Junior femení d'hoquei herba ha tancat el 2020 amb una gran alegria


Temes relacionats

[INTERACTIU] El 2020: l'any de la distància, les mascaretes i la incertesa (31/des/20)

El coronavirus protagonitza les notícies més llegides de l'any (31/des/20)


  • Comparteix:

El Junior femení ha assolit la Copa de la Reina d'hoquei herba a València / Font: Junior FC

El Junior femení ha assolit la Copa de la Reina d'hoquei herba a València / Font: Junior FC

La Copa de la Reina d'hoquei herba del Junior femení, els ascensos del SantCu de futbol, de la UESC de bàsquet masculina, de l'Handbol Valldoreix i de l'Handbol Sant Cugat B i C, i dels primers equips de la UESC de tenis taula són les notes positives d'un 2020 marcat per l'aturada esportiva al març pel coronavirus. La desaparició del Club Gimnàstica Artística Sant Cugat, la falta de competicions catalanes, exceptuant les d'àmbit estatal, i l'ajornament d'esdeveniments esportius a la nostra ciutat són les taques negres d'aquest any. Cugat Mèdia us ofereix un resum esportiu d'aquest 2020.

Èxits esportius, tot i la pandèmia
Aquest 2020 serà recordat pel coronavirus, però també per un títol estatal que ha tornat a la ciutat després de 32 anys, la Copa de la Reina d'hoquei herba assolida pel Junior femení a València. Un èxit històric i el segon títol de la competició del KO que ja llueix a les vitrines del club blau-i-negre.

I en el capítol d'ascensos, cal destacar el retorn del Sant Cugat Esport a la Primera Catalana de futbol, un any després del seu descens. Un equip jove i ple de futur que va aconseguir pujar a la màxima categoria del futbol català. I una altra alegria, l'ascens de la UESC a Lliga EBA de bàsquet per primera vegada a la història en àmbit estatal.

No deixem la UESC perquè també ha coronat la secció de tenis taula amb dos ascensos, el del primer equip masculí a Primera Nacional i el del femení a Divisió d'Honor B. Un èxit sense precedents.

L'handbol santcugatenc també ha tingut un 2020 brillant amb tres ascensos. El de l'Handbol Valldoreix a Primera Catalana, el de l'Handbol Sant Cugat B a Lliga Catalana i el de l'Handbol Sant Cugat C a Segona Catalana.

Esdeveniments esportius, ajornats i competicions només d'àmbit estatal
El panorama d'aquest 2020 esportivament parlant ha estat marcat per les aturades. I això ha afectat, i de quina manera, tots els esdeveniments esportius destacats a casa nostra. L'àmbit atlètic ha estat molt castigat a la nostra ciutat amb l'ajornament de la cursa del DiR- Mossos d'Esquadra, el Cros Ciutat de Sant Cugat, la cursa del Gall i la Mitja Marató. Actes que reunien molta gent i amb un interès comú, gaudir de l'esport.

Totes les competicions es van aturar a inicis de març pel coronavirus i al setembre només es van iniciar les lligues d'àmbit estatal. El futbol català va ser l'excepció amb la disputa de dues jornades de la Primera Catalana amb la presència del SantCu, per després aturar una competició que ja no ha tornat.

De moment, i fins a nou avís, només s'han disputat les lligues de caràcter estatal amb la participació dels sèniors; masculí i femení del Patí Hoquei, el Rugby Sant Cugat masculí, els dos sèniors del Junior d'hoquei herba, el masculí de l'Handbol Sant Cugat, el primer i segon equip del DSV- Club Voleibol Sant Cugat i l'Olímpyc Floresta de futbol sala.

L'Artística Sant Cugat desapareix
La taca negra de l'esport santcugatenc ha sigut la desaparició, després de nou anys a la ciutat, del Club Gimnàstica Artística Sant Cugat, per inviabilitat econòmica. Una entitat que reunia més d'una setantena d'esportistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.