Sant Cugat vol 'optimitzar' els equipaments esportius per promocionar l'activitat física

Segons una enquesta de l'Ajuntament amb dades de 2019, més del 80% de la ciutadania practica esport


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de gent corrent per Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de gent corrent per Collserola / Foto: Cugat Mèdia

La ciutadania de Sant Cugat és esportista de mena. Segons l'enquesta d'Hàbits Esportius de Sant Cugat 2019, el 81,77% dels santcugatencs practiquen alguna activitat física. Davant d'aquests resultats, l'Ajuntament es marca el repte d''optimitzar' els equipaments de la ciutat perquè tothom pugui accedir a l'esport. En una roda de premsa aquest dimecres, el regidor d'Esports, Francesc Carol, ha exemplificat aquesta aposta amb la necessitat de fer 'més zones on practicar natació', en referència a la cobertura del Parc Central i al Complex Aquàtic de Mira-sol, així com dotar la ciutat d'espais on practicar esports 'indoor'.

Per a Carol, aquest objectiu no només s'assoleix amb la millora dels espais, sinó generant "sinergies entre la regidoria, entitats i escoles per oferir més esports". El regidor apunta que una manera que tots els infants puguin practicar esports és conèixer quines pràctiques demanden. "Descobrirem que infants a qui no els agrada l'esport, senzillament no tenien l'esport que els agradava", explica.

La promoció de l'esport, això sí, no és només per a la canalla, sinó que està adreçada a totes les edats i condicions.

Segons l'enquesta -realitzada per la consultora Neòpolis en una mostra de 417 persones-, gairebé el 70% dels santcugatencs considera que fer activitat física és "molt important". A més, gairebé el 64% creuen que la pràctica esportiva ajuda a "mantenir un bon estat de salut", mentre que prop d'un 60% apunta que fer exercici "té a veure amb mantenir-se en forma".


Consulta aquí els detalls de l'enquesta





Francesc Carol

Cal optimitzar les zones que ja tenim construïdes. Una instal·lació no és només un camp de joc, sinó on també es puguin fer activitats indoor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.