La mononucleosi deixa sense energia, i sense Jocs Olímpics, l'atleta santcugatenca Zoya Naumov

El primer brot d'aquesta infecció vírica el va patir el 2014, però el darrer de finals de 2020 l'ha fet deixar la competició per tornar més forta


  • Comparteix:

L'atleta santcugatenca Zoya Naumov ha aturat la seva carrera esportiva a causa d'una mononucleosi, que li provoca fatiga general i li impedeix rendir al seu màxim nivell. Li van detectar aquesta infecció per primer cop el 2014, quan estudiava als Estats Units, però després se li ha reactivat en diferents períodes. El darrer episodi, a finals de 2020, l'ha fet aturar tota activitat física. Naumov lamenta que es quedi sense lluitar pels Jocs Olímpics de Tòquio d'aquest estiu, però 'necessito aturar aquests rebrots' i 'que el meu cos torni a ser estable sense cap estrès'. L'atleta de Sant Cugat té 25 anys i pertany a l'equip New Balance.

Amb un fil de diferents piulades, l'atleta Zoya Naumov ha volgut donar a conèixer la situació que pateix arran d'una mononucleosi que pateix periòdicament des de fa set anys. El darrer rebrot de finals de 2020 l'ha fet prendre una decisió dràstica.

El seu cos ha dit prou i ella, després de passar per diferents especialistes, ha hagut d'aturar la seva activitat esportiva després de 16 anys dedicada a l'atletisme. Primer amb el Club Muntanyenc, després amb l'Agrupació Atlètica de Catalunya i actualment amb el New Balance.

La santcugatenca és conscient que cal mirar el present i adaptar-se a una nova realitat, que ara mateix implica allunyar-se de les pistes. Naumov creu que és "una aturada necessària" per "tornar més forta".




Zoya Naumov

Poder tenir unes analítiques bones i seguir amb la meva carrera esportiva.

Zoya Naumov

M'ho prenc com un avís, com una parada a temps.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.