SantCugatCreix confia en el potencial d'E4S per incidir en les situacions negatives en el món de l'esport

Amb l'app es poden monitoritzar comportaments tant negatius com positius


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc a l'Hotel Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La roda de premsa ha tingut lloc a l'Hotel Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'aplicació Ethics for Sports (E4S), que gestiona SantCugatCreix, seguirà monitoritzant el curs vinent els comportaments (positius i negatius) lligats al món de l'esport de la ciutat. L'entitat ha presentat les dades recollides amb l'app del curs 2018-2019, on tècnics i famílies hi han presentat més de 1.000 entrades, de les quals la majoria fan referència a situacions negatives. En aquest sentit, el valor que més s'assenyala és el respecte, mentre que en clau positiva encapçala el rànquing d'entrades la solidaritat. Per esports, el futbol sala, el futbol i el voleibol són les pràctiques que més han participat del projecte. Per la seva banda, el rugbi és l'esport que recull més entrades positives; a l'altra banda de la moneda hi ha el bàsquet i l'hoquei patins.

La recollida de dades ha estat possible gràcies a la col·laboració amb la Blanquerna Universitat Ramon Llull, amb el projecte E4SLab. L'anàlisi, ha assenyalat el director de la iniciativa, Enric Maria Sabastianini, ha estat "descriptiu". Una vegada recollides les dades, ha explicat un dels membres de la junta de SantCugatCreix, el regidor Albert Salarich, es poden detectar aquells comportaments on cal incidir. Per exemple, focalitzar en quins esdeveniments hi ha un comportament poc exemplar per part de les famílies a les grades serveix per actuar-hi.

Durant el curs 2018-2019 van participar del projecte d'E4S 22 entitats i l'institut Angeleta Ferrer. De cara al proper curs, el president de SantCugatCreix, Mauri Benito, confia en eixamplar aquesta base d'usuaris. L'entitat, a més, treballa en una proposta en l'àmbit europeu, perquè doni eines de governança no només a entitats i municipis, sinó a estrats superiors. És per això que SantCugatCreix, amb E4S com a base, es presentarà a la convocatòria del projecte Sport Board.

Després d'un inici de mandat convuls en les relacions amb l'Ajuntament, aquest finalment va cedir a SantCugatCreix el manteniment de l'app E4S. A l'equador del mandat, Benito assegura que les relacions amb l'executiu "han millorat". De fet, des de SantCugatCreix deixen la porta oberta perquè el consistori torni a adherir-se a aquest projecte. És més, tot i que no han concretat quins, asseguren que hi ha altres ajuntaments que estan interessats a adoptar aquesta iniciativa als seus municipis.

Formen part de SantCugatCreix el Club Rugby Sant Cugat, el Club Volei Sant Cugat, el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Junior i el Club Handbol Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.