La santcugatenca Jaël Bestué posa rumb als Jocs Olímpics de Tòquio 2020

L'atleta del FC Barcelona viatjarà al Japó set mesos després de l'operació al maluc


  • Comparteix:

Jaël Bestué viatjarà als Jocs Olímpics de Tòquia / Foto: Cugat Mèdia

Jaël Bestué viatjarà als Jocs Olímpics de Tòquia / Foto: Cugat Mèdia

L'atleta santcugatenca del FC Barcelona Jaël Bestué competirà aquest estiu als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 (que se celebraran aquest 2021 per la Covid-19) gràcies al seu rànquing, tal com ha confirmat avui la Federació Espanyola d'Atletisme. Serà la primera vegada que la plusmarquista nacional sub-20 en 100 i 200 metres llisos competeixi en uns Jocs Olímpics, i ho farà a més set mesos després de l'operació de maluc que la va apartar de les pistes durant una temporada. Bestué s'ha guanyat la plaça en la prova dels 200 metres.

Jaël Bestué, de 20 anys, va començar a practicar atletisme com a extraescolar i, amb 13 anys, es va centrar en la velocitat. Tres anys després, als 16, l'atleta aconseguia la seva primera medalla de plata als 200 metres llisos en una competició internacional, al Campionat del Món d'atletisme sub-18 de 2017. En aquella final, Bestué va batre la millor marca juvenil d'Espanya amb un temps de 23.61 segons. El mateix any, la jove santcugatenca tornava a batre un rècord, en aquesta ocasió, va aconseguir la millor marca sub-18 d'Espanya en els 100 metros llisos, amb un temps d'11.70 segons i, també, en la dels 200 metros llisos en pista coberta amb 25.01 segons.

Les primeres medalles estatals en categoria absoluta de Bestué van arribar quan tenia 17 anys i, en els dos casos, en els 200 metres llisos. Aquell any, el 2018, la jove atleta es convertia en subcampiona d'Espanya en pista coberta, amb un rècord de temps de 23.84 segons, i campiona d'Espanya a l'aire lliure, tornant-se a superar i assolint els 23.31 segons. Aquesta última marca, li va obrir les portes a participar, per primera vegada, al Campionat d'Europa Absolut, però Bestué no va passar de la primera ronda en els 200 metres llisos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.