Bestué, Ramírez i Pujol ja estan preparades a Tòquio pel seu debut als Jocs Olímpics

Les tres esportistes santcugatenques afronten la seva primera cita olímpica


Temes relacionats

Paula Ramírez (nedadora sincronitzada): 'Tinc ganes de viure cada minut a Tòquio perquè serà molt especial' (23/jul/21)

Jaël Bestué (atleta): 'L'esforç i la lluita m'han fet arribar als Jocs Olímpics de Tòquio' (21/jul/21)

Cristina Pujol (regatista): 'He passat moments molt durs per arribar als Jocs OIímpics' (24/jul/21)


  • Comparteix:

Les tres santcugatenques són debutants en uns Jocs Olímpics / Foto: Cugat Mèdia

Les tres santcugatenques són debutants en uns Jocs Olímpics / Foto: Cugat Mèdia

Les tres esportistes santcugatenques Cristina Pujol, Paula Ramírez i Jaël Bestué ja es troben a Tòquio per al debut als Jocs Olímpics. Pujol, Ramírez i Bestué afronten la seva primera cita olímpica. La regatista Paula Ramírez inicia la competició aquest diumenge i fins l'1 d'agost en vela radial. La santcugatenca competirà entre les 12 h i les 18 h (hora catalana) i es podrà seguir per Teledeporte i La 1 de Televisió Espanyola. L'atleta Jaël Bestué competirà el 2 d'agost a les 10 30 h (hora catalana) a la primera sèrie dels 200 metres llisos i la nedadora Paula Ramírez competirà el 6 i 7 d'agost a les 19 30 h (hora catalana).

Arriba l'hora de la veritat per a l'esport santcugatenc a Tòquio. El primer debut de la representació santcugatenca serà el de la regatista Cristina Pujol. Pujol navega des de fa 17 anys i sempre ha tingut entre cella i cella el repte olímpic. Des de fa cinc anys s'ha especialitzat en vela olímpica, i el 2019 va assolir la plaça en un campionat internacional a Portugal. En aquella competició va finalitzar en 19a posició, aconseguint així el bitllet per a Tòquio.

L'espera s'ha fet llarga perquè la Covid-19 ha retardat un any més la preparació. Tot i aquest fet, Pujol admet que "m'ha vingut molt bé aquest any extra per competir millor davant rivals que sumen més temps d'experiència que jo". "A Tòquio vull viure l'experiència, però també competir al màxim i arribar com més lluny millor".

La segona esportista en debutar serà l'atleta Jaël Bestué. Bestué, de 20 anys, ha explicat, en una entrevista Cugat Mèdia al Centre d'Alt Rendiment, que els seus primers Jocs Olímpics "són per aprendre i gaudir de l'experiència". L'esportista del FC Barcelona compagina l'atletisme amb la carrera de Medicina. Bestué defineix l'atletisme com un "estil de vida" que l'ha ajudat a potenciar molt els valors d'aquest esport a la seva vida personal.

I finalment la nedadora Paula Ramírez té 25 anys i des dels 4 va inciar-se al Club Natació Callipolis. El salt qualitatiu a la seva carrera es va produir quan va entrar a la residència Blume amb 14 anys i també a l'equip espanyol de natació. Ramírez ha anat competint en diferents modalitats. Ramírez es mostra prudent sobre l'objectiu esportiu. "Tot esportista que va a la cita olímpica somia amb una medalla". "En el meu cas, crec que assolir una cinquena o sisena posició seria un gran resultat" ressalta la nedadora santcugatenca.

El Junior d'hoquei herba també estarà present amb dues jugadores. Carlota Petchamé i Gigi Oliva seran les representants blau-i-negres a la selecció espanyola. Els partits seran:

26 juliol (19 h Espanya- Argentina)

28 juliol (9 30 h Nova Zelanda- Espanya)

29 juliol (18 30 h Espanya- Xina)

31 juliol (10 h Espanya- Japó)






Cristina Pujol

Cinc anys entrenant a alt nivell i un de regal pel coronavirus que em permet arribar amb més experiència a la cita olímpica.

Jaël Bestué

L'atletisme és una part molt important de la meva vida, un estil de vida.

Paula Ramírez

Vull gaudir cada minut d'aquests Jocs Olímpics. Seran moments molt especials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.