Sant Cugat homenatja Sergi Mingote, l'alpinista mort aquest any mentre descendia del K2

Més d'un centenar de persones han recordat la trajectòria de l'alpinista català en un acte commemoratiu


  • Comparteix:

Moment de l'acte d'homenatge a l'alpinista català Sergi Mingote / Foto: Cugat Mèdia

Moment de l'acte d'homenatge a l'alpinista català Sergi Mingote / Foto: Cugat Mèdia

El Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat ha homenatjat Sergi Mingote, l'alpinista català mort el 16 de gener mentre descendia del K2. Vuit mesos després del tràgic accident, més d'un centenar de persones, entre familiars i amics, han recordat i commemorat la trajectòria com a esportista i com a persona de Mingote.

L'homenatge ha començat amb l'espectacle de dansa contemporània ‘Totes’, de Prodansa, grup del qual en forma part la filla de Mingote, Júlia. A l'acte, conduït pel periodista i amic del desaparegut, Xavier Valls, també han participat amics i companys alpinistes. Tot plegat, intercalant vídeos de Sergi Mingote.

La dona de Sergi Mingote, Miriam Roset, ha explicat que està "molt emocionada" i , a la vegada, "molt contenta" de poder-se retrobar amb gent a qui no havien pogut veure des que el seu marit va morir. Remarca que ha estat "un honor" celebrar l'acte al CAR, ja que és un lloc on Mingote "se sentia com a casa".

L'acte, organitzat per la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i On Coach Communications; ha tingut lloc aquest dijous a la tarda.

Tràgic accident al K2
L'alpinista català Sergi Mingote va morir el passat 16 de gener en un accident quan tornava al camp base del K2. Mingote es trobava en fase de descens de la ronda d'aclimatació fins als 7.000 metres amb el seu company xilè, Juan Pablo Mohr, quan va patir la fatal caiguda. L'alpinista havia viatjat al Nepal per intentar realitzar l'únic cim de més de 8.000 metres que mai ningú havia aconseguit fer a l'hivern, el K2 (8.611 metres), dins l'expedició Seven Summit Treks, amb 10 alpinistes i 10 xerpes.

Els membres del seu equip van aconseguir el repte que perseguia Mingote, i es van convertir en els primers alpinistes a coronar el K2 a l'hivern.


Miriam Roset

Estic molt emocionada i molt contenta perquè ens retrobem amb gent amb qui encara no ens havíem pogut veure des que va morir el Sergi. És un honor està aquí, el lloc on ell se sentia com a casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.