Frederic Porta: 'La història del Barça és la gran assignatura pendent dels culers'

La Penya Blaugrana Sant Cugat ha organitzat la xerrada 'Barça i Catalunya', amb els periodistes Salva Torres i Frederic Porta


  • Comparteix:

Un moment de la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la xerrada / Foto: Cugat Mèdia

El 2 de desembre de 1908 va ser una data clau per a la història del Futbol Club Barcelona. Hi havia assemblea de socis (només n'hi havia 38) i l'únic punt en l'ordre del dia era la dissolució de l'entitat. El periodista Frederic Porta explica que en aquell moment crític algú va girar la truita: 'Gamper salva el club i fa un full de ruta: instaura la relació estreta entre el Barça i el catalanisme polític i, a partir d'aquí, el club ha estat indissolublement associat a la catalanitat'. Porta, amb el també periodista Salva Torres, ha abordat la relació entre l'entitat i Catalunya en una xerrada organitzada per la Penya Blaugrana Sant Cugat, a la seu social del carrer Sant Domènech aquest divendres.

Frederic Porta recordat com els culers de principis de segle "eren molt activistes", en relació al catalanisme. Explica com ja en aquell moment, arran del lideratge de Gàmper en aquest sentit, es va començar a utilitzar el concepte "més que un club". Amb tot, però, també va començar "molt ràpidament" la persecució per part dels poders de l'Estat espanyol. De fet, ha recordat porta, el 1918 el Barça va ser l'únic club esportiu que va donar suport a un Estatut que permetés ampliar les funcions de la Mancomunitat.

A la trobada també hi ha assistit Xavier Gamper, net de Joan.


Frederic Porta

La gent no coneix prou la història del Barça, és la gran assignatura pendent dels culers. Als anys 20 i 30 eren militants molt actius en el catalanisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.