El policia local Jordi Arias representa Sant Cugat en els Jocs Mundials de Policies i Bombers

Arias competirà en els 10.000 metres, biatló i triatló en la categoria masculina de 45 a 49 anys


  • Comparteix:

Jordi Arias, al triatló de Pineda de Mar d'enguany / Foto: Alfred Lieury

Jordi Arias, al triatló de Pineda de Mar d'enguany / Foto: Alfred Lieury

El caporal de la Policia Local de Sant Cugat Jordi Arias participarà en els Jocs Mundials de Policies i Bombers, que comencen aquest dissabte a Rotterdam (Països Baixos) i s'allargaran fins al dia 30 de juliol. Arias competirà en la categoria masculina de 45 a 49 anys corrent els 10.000 metres, el biatló i el triatló. L'agent ja va participar en aquests mateixos jocs el 2013, on va quedar tercer de la seva categoria a triatló, segon en els cinc quilòmetres de marxa i cinquè a biatló.

Jordi Arias ha explicat a Cugat Mèdia que està federat en triatló, la qual cosa l'obliga a fer esport diàriament. Així i tot, ha admès que ja fa uns cinc mesos que s'està preparant per a la prova de cinc quilòmetres de marxa. El policia ha assegurat que una de les principals motivacions per participar en aquests jocs es basa en "conèixer gent d'altres països amb la nostra mateixa professió, ja que, al final, és un tema lúdic, social i de compartir experiències".

"Intentarem fer-ho el millor possible i deixar Sant Cugat i la seva policia local el més amunt possible i, si podem, aconseguir alguna recompensa o medalla ja seria fantàstic, tot i que només amb l'esforç i amb el fet de poder competir sense cap problema, jo ja em dono per satisfet", ha remarcat Arias.

Una competició multitudinària i internacional

Més de 10.000 policies, bombers, funcionaris de duanes i presons de 70 països participaran en els jocs d'enguany, els quals haurien d'haver tingut lloc fa un any, però a causa de la pandèmia no va poder ser. Aquest és el primer any que la competició es disputa als Països Baixos, amb 63 disciplines diferents, els quals van des de l'atletisme i la natació fins a activitats específiques dels cossos de seguretat. En el cas dels policies, es trobaran amb recorreguts on han d'anar disparant a dianes i, també, combinacions de curses amb tir amb arma curta, entre d'altres. Pel que fa als bombers, hauran de pujar i baixar escales vestint l'equip d'intervenció i arrossegar mànegues en equip, entre d'altres.

Els Jocs Mundials de Policies i Bombers 2022 utilitzen l'esport com un "mitjà per generar trobades entre els treballadors d'emergències". L'objectiu és estimular l'esportivitat i generar respecte cap als treballadors que estan a la disposició de la ciutadania les 24 hores.


Jordi Arias

Intentarem fer-ho lo millor possible, deixar Sant Cugat i la Policia Local el més amunt possible i si podem aconseguir alguna recompensa o medalla seria fantàstic. Però només amb l'esforç i que pugui competir sense problema jo ja em dono per satisfet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.