Mariona Munné, la palista santcugatenca que enlluerna Europa amb només 16 anys

Munné ha disputat el campionat d'Europa absolut aquest estiu jugant a un gran nivell


  • Comparteix:

Mariona Munné en acció a l'Europeu / Foto: Federació Espanyola de Tenis Taula

Mariona Munné en acció a l'Europeu / Foto: Federació Espanyola de Tenis Taula

La palista de la UESC de tenis taula Mariona Munné ha batut rècords de precocitat i amb només 16 anys ha disputat l'Europeu absolut aquest agost. Munné ha competit en la modalitat d'individuals, on ha caigut a la fase de grups, i en la de dobles, on ha perdut als setzens de final. La santcugatenca és un dels joves talents d'aquest esport i és la primera jugadora del club santcugatenc en disputar cites europees. La palista de la UESC també debutarà aquesta temporada a la Superdivisió, màxima categoria estatal, amb el primer equip vermell-i-negre en una campanya històrica. Cugat Mèdia ha volgut repassar els orígens i la trajectòria de Munné a través del seu entrenador, Josep Anton, i de la mateixa jugadora, que ja forma part del programa de tecnificació del CAR.

ESCOLTA-HO

Sis anys de carrera esportiva i superant rècords dia rere dia. Aquesta és Mariona Munné, de 16 anys, que aquest estiu ja ha fet història participant en l'Europeu de Munic i sent una de les jugadores més joves en disputar un torneig referent a nivell mundial. Derrota a la fase de grups en la prova d'individuals i desfeta a setzens en els dobles. "És una experiència inoblidable amb un públic molt entès en tenis taula", ha ressaltat Munné.

Per entendre la meteòrica carrera de Mariona Munné cal anar als orígens d'una història força curiosa. Les dues germanes, Mariona i Laia, es van presentar a jugar a la UESC i l'entrenador que les ha acompanyat des del primer dia, Josep Anton, els va proposar que juguessin un torneig escolar i a canvi ell els hi faria un intensiu de tres mesos. Dit i fet.

A partir d'aquest instant, triomfs i més triomfs de les dues germanes convertint-se en les primeres integrants de la UESC en guanyar medalles en un torneig estatal. "El paper de Josep Anton i del club ha estat vital per assolir aquests èxits" ha destacat la jove palista.

Aquesta és la segona vegada que Munné participa en un campionat europeu després de fer-ho en un open a França. Aquesta temporada es presenta plena d'il·lusió amb el debut a la màxima categoria estatal, la Superdivisió, del conjunt santcugatenc després de l'ascens de la temporada passada. Tres temporades al primer equip i dos ascensos.

Amb només 16 anys, Munné participa del programa de tecnificació del CAR i també estudia en el centre. La santcugatenca també té un somni no massa llunyà: jugar uns Jocs Olímpics. De moment segueix en bona progressió i amb uns registres de precocitat molt alts.




Mariona Munné

M'agradaria molt anar a uns Jocs Olímpics i competicions destacades europees.

Mariona Munné

Una experiència inoblidable amb un públic que entén molt de tenis taula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.