Javier Peña(Sonar Injuries): 'Els clubs de SantCugatCreix treballen molt bé la prevenció de lesions'

El director del programa europeu, amb la col·laboració de SantCugatCreix, lloa l'esport santcugatenc


  • Comparteix:

Presentació del programa Sonar on SantCugatCreix és col·laborador / Foto: Cugat Mèdia

Presentació del programa Sonar on SantCugatCreix és col·laborador / Foto: Cugat Mèdia

'Les entitats de Sant Cugat es prenen l'esport seriosament i treballen decididament per prevenir les lesions'. Així ho certifica Javier Peña, coordinador del programa europeu Sonar Injuries de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i del que SantCugatCreix n'és un dels socis col·laboradors. Aquest programa vol fomentar la formació per a entrenadors a la prevenció de lesions i crear una aplicació que permeti recollir aquestes incidències. Els clubs de SantCugatCreix participen en el programa europeu i el DSV-Volei Sant Cugat ho fa també en el programa català. El Sonar Injuries ha organitzat aquest dissabte un acte al Sant Cugat Hotel amb una exposició d'alguns dels punts del projecte i una taula rodona amb experts de la matèria emmarcat dins de l'únic acte paral·lel de la Copa de la Reina que es disputa al PAV 3 durant aquest cap de setmana.

El Sonar es va iniciar el 2016 amb dues versions, la catalana i l'europea. La catalana ja té els resultats definitius que es presentaran a l'abril i on el DSV- Club Voleibol és un dels clubs que ha recollit les dades de lesions de jugadores joves juntament amb clubs de futbol i bàsquet. :

La versió europea encara està en una fase inicial on es reuneixen els grups focals per saber les necessitats que tenen a l'hora de prevenir lesions que quedaran recollides en una aplicació. Tots els clubs del SantCugatCreix participen en aquesta iniciativa.

La presentació del projecte ha anat a càrrec del director, Javier Peña. Peña ha destacat la bona feina que fan els clubs amb la prevenció de lesions.

Seguidament, s'ha explicat el sistema de seguiment i prevenció de lesions, a càrrec de Joshua Colomar, coordinador del projecte europeu SONAR Injuries i professor a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Aitor Piedra, coordinador del projecte català SONAR Injuries i professor associat a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

L'acte s'ha tancat amb una taula rodona sobre prevenció de lesions, amb la participació de Miguel Fuente, entrenador responsable del Centre d'Alt Rendiment del Voleibol català; Fermin Oliete, fisioterapeuta del CAR de Sant Cugat, professor de màsters esportius i readaptació, i 15 anys de fisioterapeuta del Club Voleibol Sant Cugat i Abril Gorgori, dietista-nutricionista, assistent de recerca al Grup de Recerca en Activitat Física, Alimentació i Salut de la Universitat de Barcelona (UB) i entrenadora de bàsquet.








Javier Peña

Els clubs de SantCugatCreix tenen una especial sensibilitat per la salut dels seus esportistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.