L'esport de Sant Cugat torna a vestir-se de gala

Consulta aquí el palmarès dels 22ns Premis Esport en Marxa i mira el vídeo de la gala


  • Comparteix:

El teixit esportiu de Sant Cugat ha celebrat aquest dimecres la seva gran festa. Els 22ns Premis Esport en Marxa han reconegut els èxits de les entitats i dels esportistes de la ciutat, en una cerimònia que ha fet petit el vestíbul del Teatre-Auditori. El DSV Club Voleibol Sant Cugat, la UESC, el Junior, el Club Rugby, l'Escola la Floresta, el Club Muntanyenc, el SantCu, Jaël Bestué, Mariona Munné i Josep Anton han estat els protagonistes d'una iniciativa, organitzada per Cugat Mèdia, que no se celebrava des de 2018.


Uns premis "més necessaris que mai"

"Sant Cugat és una ciutat esportista, on les dones han de tenir més pes a les competicions". Ho ha dit el director provisional de Cugat Mèdia, Joan Miquel Fernández, que ha destacat el fet que els guardons, sota el lema 'Dona Valors', estan centrats a reconèixer el paper de les dones en l'activitat esportiva. Així, per a Fernández, "és vital que els mitjans públics capitalitzem el paper de les dones en l'esport, volem ser còmplices de situar les dones a les portades". Per tot plegat, el director provisional veu els premis "més necessaris que mai".

El director del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro, ha fet un agraïment a totes les entitats que "ajuden a visibilitzar l'esport des de tots els punts de vista". Quant a l'esport femení, considera que s'ha avançat molt, però admet que "queda molt camí per fer". També ha tingut unes paraules per als mitjans de comunicació, que contribueixen en aquesta tasca de visibilització.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha sumat als agraïments i ha subratllat que Sant Cugat és "una ciutat que vibra amb l'esport", amb la pràctica de moltes disciplines i amb una aposta per a la promoció del paper de la dona. "Avui les persones finalistes i guardonades ho són pels seus mèrits esportius, i també pel que representa l'esport: els valors, la cohesió social, la constància, el treball en equip i la superació", ha apuntat Ingla.

La cerimònia ha comptat amb una conversa entre l'exnedadora olímpica Gemma Mengual, la portera de waterpolo del CN Sabadell Laura Ester Ramos i la periodista Carme Barceló. Han reflexionat sobre com les dones sovint són situades pel focus mediàtic en un segon pla i sobre els esculls que han de superar per poder dedicar-se professionalment a la pràctica esportiva.

L'acte també ha tingut el toc solidari amb la participació de l'ONG Egala que presideix el santcugatenc Jaume Garcia. Egala ha creat dues escoles de bàsquet a l’Índia: la del Qbasket-Dharmavaran i la UESC- Indoor Stadium. També ha fundat l'escola de futbol SantCu-Bolembou al Senegal. Garcia ha ressaltat que "ja fa molts anys que ajudem els nois i noies de zones desafavorides a integrar-se a la societat a través de l'esport".

Les periodistes Gemma Montero i Carme Barceló i les esportistes Laura Ester Ramos i Gemma Mengual

Les periodistes Gemma Montero i Carme Barceló i les esportistes Laura Ester Ramos i Gemma Mengual / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Els Premis

Els 22ns Premis Esport en Marxa han comptat amb el patrocini de l'Hospital Universitari General de Catalunya i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, el Centre d'Alt Rendiment (CAR), Caves Hill, l'Escola Fusió (que ha ofert l'acompanyament musical de la vetllada), GPU, HP i el 'TOT Sant Cugat'.

Un espectacle a càrrec de l'escola Fusió

Un espectacle a càrrec de l'escola Fusió / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Enguany s'han valorat 50 propostes i han passat a la final 30 candidatures, de les quals s'han decidit els 10 guanyadors. Els guardons corresponen a la temporada 2021-2022.

El jurat ha estat format per la periodista de Cugat Mèdia i ànima històrica dels premis, Carme Reverte; el responsable d'Esports de Cugat Mèdia, Joan Garcia; el regidor d'Esports, Francesc Carol; la responsable de comunicació del CAR, Rosa Olivé; la directora del 'TOT Sant Cugat', Laura Grau; i el periodista esportiu de TV3 Rafel Bagot.

PALMARÈS DELS 22ens PREMIS ESPORT EN MARXA

Millor direcció esportiva i social

Club Rugby Sant Cugat
Finalistes: Club Voleibol Sant Cugat i la secció d'hoquei herba del Junior.

Millor entrenador/a

Josep Anton, entrenador del primer equip femení de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) de tenis taula
Finalistes: Albert Casorrán (entrenador del primer equip femení del Club Rugby Sant Cugat) i Marcel Malgosa (entrenador del primer equip femení del Junior).

Millor equip júnior

Aleví, infantil i cadet del Club Voleibol Sant Cugat
Finalista: juvenil femení del Junior d'hoquei herba.

Millor equip sènior

Junior femení d'hoquei herba
Finalistes: Futbol Sala Sant Cugat femení i UESC de tenis taula femení.

Millor equip escolar

Equip aleví masculí d'handbol de l'Escola La Floresta
Finalistes: equip aleví masculí de bàsquet de l'Escola Avenç i equip aleví femení de voleibol de l'escola Pureza de María.

Premi Esport Inclusiu

'Obrim camí', del Club Muntanyenc Sant Cugat
Finalistes: projecte de futbol inclusiu del CFU Mira-sol Baco i la Catalònia Fundació Creactiva, projecte de futbol inclusiu de la Penya Blaugrana Sant Cugat i el Taller Jeroni de Moragas i projecte de bàsquet inclusiu de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) i TEA'm.

Millor promoció de la base

Club Voleibol Sant Cugat
Finalistes: Club Rugby Sant Cugat i secció d'hoquei herba del Junior.

Millor projecció a l'exterior

Jaël Bestué, atleta olímpica
Finalistes: Cristina Pujol (regatista olímpica) i Paula Ramírez (nedadora olímpica).

Millor esportista

Mariona Munné, palista de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC)
Ex Aequo: Jaël Bestué, atleta del FC Barcelona
Finalistes: Bet Segarra i Mariona Losada, jugadores del Club Rugby Sant Cugat

Premi a tota una trajectòria

50 anys del Sant Cugat FC femení
Finalista: Dani Martí, de l'Olimpyc Floresta.






Joan Miquel Fernández

És vital que els mitjans públics capitalitzem el paper de les dones en l'esport, volem ser còmplices de situar les dones a les portades.

Aleix Villatoro

Ajuden a visibilitzar l'esport des de tots els punts de vista, avui l'esport femení. Estem avançant molt, però queda molt camí per fer.

Mireia Ingla

Avui les persones finalistes i guardonades ho són pels seus mèrits esportius, i també pel que representa l'esport: els valors, la cohesió social, la constància, el treball equip i la superació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.