Primeres pinzellades del futur pavelló multiesport de Can Magí

L'Ajuntament ha presentat l'avantprojecte del nou equipament, que donarà sostre a tres pistes multiesport


  • Comparteix:

Render de l'avantprojecte del pavelló de Can Magí / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Render de l'avantprojecte del pavelló de Can Magí / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El futur pavelló de Can Magí comença a perfilar-se. L'avantprojecte recull que serà un espai que podrà acollir una pista longitudinal per als esports de sala i tres pistes transversals per a la pràctica de bàsquet, voleibol, minihandbol i minifutbol sala. Es tracta d'un projecte que finançarà i executarà l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durant el mandat vinent. L'Ajuntament ho ha presentat aquest dimarts en una trobada a La Unió amb les entitats esportives de la ciutat, on també ha explicat els detalls del nou pavelló per a la rítmica que s'instal·larà a la Guinardera i sobre el nou camp de rugbi homologat.

La nova pista de Can Magí s'ubicarà a l'avinguda de Roquetes, entre la plaça de l'Oli i la rotonda de Can Solà. A banda de les pistes cobertes, l'equipament inclourà una pista multiesportiva exterior i un aparcament per a una seixantena de vehicles. També es deixa la porta oberta a ampliar l'equipament amb un mòdul més en un futur.

Render de l'avantprojecte del pavelló de Can Magí

Render de l'avantprojecte del pavelló de Can Magí / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Canvis a la Guinardera

El canvi del tartan de la pista d'atletisme ha estat un dels primers passos que s'ha fet per millorar la zona esportiva de la Guinardera. Un altre pas és la construcció d'un nou pavelló per a la pràctica de la gimnàstica rítmica, que s'ubicarà on actualment hi ha un aparcament.

Render del projecte del pavelló per a la rítmica

Render del projecte del pavelló per a la rítmica / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Render del projecte del pavelló per a la rítmica

Render del projecte del pavelló per a la rítmica / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


El rugbi també rebrà un espai més adequat, amb un canvi de gespa amb què s'aprofitarà per homologar el camp.

Aquest canvi de gespa se suma als que s'han fet als camps de futbol de les ZEM Jaume Tubau i Can Magí i el que es farà al camp de Mira-sol.

El Complex Aquàtic de Mira-sol, a tocar

La primera pedra del Complex Aquàtic de Mira-sol es col·locarà dimecres de la setmana vinent, 29 de març, a les 12 h. Es tracta d'un projecte llargament reivindicat, les obres del qual duraran 22 mesos i estan pressupostades en 7,3 milions.

Un moment de la presentació dels equipaments

Un moment de la presentació dels equipaments / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Aposta pel multiesport

El regidor d'Esports, Francesc Carol, ha assenyalat la pràctica del multiesport com un dels "pilars" de la pràctica esportiva a la ciutat. "És una gran aposta que ens porta molts avantatges, amb diversos equips en les màximes categories", ha celebrat.

En aquest sentit, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha agraït la feina de promoció de l'esport que fan les entitats. "Hem de posar l'esport al centre", ha reivindicat, alhora que ha recordat que durant el mandat s'han gastat 9 milions d'euros en la millora dels equipaments i que hi ha la previsió de gastar 9 més per tirar endavant els projectes planificats.

També ha assistit a l'acte la secretària general de l'Esport, Anna Caula, que ha reivindicat l'aposta del Govern per la promoció de l'esport femení, una acció clau per generar "referents".

El públic assistent a l'acte

El públic assistent a l'acte / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


A la trobada d'aquest dimarts s'han passat vídeos on les entitats han reivindicat més espais per a la pràctica de les seves disciplines. Hi han participat el CFU Mira-sol Baco, el Sant Cugat Futbol Club, el DSV Voleibol Sant Cugat, l'Escola de Patinatge Artístic, la Penya Blaugrana Sant Cugat, el Club Rugby Sant Cugat, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, l'Handbol Sant Cugat, el Solideo Patí Hoquei Sant Cugat, l'Olimpyc Floresta, el Club Muntanyenc Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat i la Penya Pericos. Ni el Qbasket Sant Cugat ni la UESC hi han participat.


Mireia Ingla

Hem de posar l'esport al centre perquè volem ciutats saludables i molt vives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.