El DIR veu 'desmesurat' l'augment de 13 punts d'IVA per a equipaments esportius


  • Comparteix:

La sala de fitness del DIR Sant Cugat / Font: Dir.cat

La sala de fitness del DIR Sant Cugat / Font: Dir.cat

El director general de DIR, Ramon Canela, ha manifestat la seva desaprovació per l'augment de 13 punts de l'IVA en el sector d'instal·lacions esportives, comprès dins les reformes anunciades pel Consell de Ministres de divendres passat, i que afectarà als preus de les activitats dutes a terme, entre d'altres, al DIR Sant Cugat. Segons Canela, l'increment és 'desmesurat' i 'mancat de seny', i assegura que comportarà un 'gran perjudici per a les empreses del sector'.

El marc de reformes anunciat pel govern central divendres passat afectarà també a les activitats esportives. I, segons el director general de DIR, Ramon Canela, ho farà d'una forma determinant. Al sector de fitness se li aplicarà el tipus màxim d'IVA, és a dir, un 21%, el que suposa 13 punts més que fins ara. Amb aquesta variació, tal com afirma Canela en un comunicat, el sector experimentarà una caiguda de la facturació i un ajustament de les plantilles. I és que, segons el director general de DIR, 'el govern espanyol està penalitzant un sector que és estratègic per a la millora de la salut, l'estat físic i psíquic, el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans', motiu pel qual, afirma Canela, hagués estat més assenyat executar un augment màxim de cinc punts. De fet, per tal d'explicar l'impacte que pot suposar la mesura, analitza el cas de Portugal, on el mateix augment ha provocat un acomiadament del 28% dels empleats del sector i una caiguda de facturació del 16%.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.