Media.cat explica el tractament del periodisme esportiu als esports minoritars


  • Comparteix:

Imatge de la portada de l'informe / Font: Media.cat

Imatge de la portada de l'informe / Font: Media.cat

Un estudi de l'observatori Media.cat, iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils, destaca el paper preponderant del futbol davant els esports minoritaris en el periodisme esportiu dels Països Catalans. Només en el cas de la Catalunya Nord, aquest paper destacat l'assumeix el rugby. A més, l'informe, escrit pel periodista Isaac Vilalta, revela una forta relació entre informació esportiva i política, i descarta una cobertura informativa transversal a nivell català, sinó que cada mitjà destaca l'actualitat dels seus equips. L'estudi s'ha fet amb cinc capçaleres de llengua catalana.

Isaac Vilalta ha dut a terme un estudi per 'analitzar el tractament dels esports minoritaris en els mitjans de comunicació entenent que, d’entrada i de forma general, és un tractament desproporcionat i marginal'. Les eines que ha utilitzat per dur a terme l'estudi han estat les seccions esportives dels diaris 'La Vanguardia', 'Levante', 'Diari de Balears' i 'L'Independánt' entre el 28 de març a l'11 d'abril. D'aquesta recerca Vilalta desprén unes quantes conclusions, com el clar domini del futbol en els diaris de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, amb aproximadament el 50% de la informació dedicada a l'esport rei, o la substitució del futbol pel rugbi a 'L'Independánt', tenint en compte el poder d'aquest esport a la Catalunya Nord. Un dels altres temes que tracta són els següents esports en volum de pàgines i espai als diaris que es cobreixen, és a dir, el bàsquet, la Fórmula 1, el moticiclisme o el ciclisme.

D'altra banda, remarca la relació i la influència que tenen determinats elements polítics en la informació esportiva, així com nega l'existència d'un tipus d'informació que aglutini tots els Països Catalans. Lluny d'aquesta vocació transversal, Isaac Vilalta assegura que cada capçalera opta per la informació dels conjunts del seu àmbit local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.