El Centre Pont acostarà els beneficis de l'esport a persones amb lesions medul·lars


  • Comparteix:

Isidre Esteve, Ivan Tibau i Empar Cuxar en la presentació del Centre Pont

Isidre Esteve, Ivan Tibau i Empar Cuxar en la presentació del Centre Pont

El Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat acull a partir d'ara el Centre Pont, un centre esportiu impulsat per la Fundació Isidre Esteve, que vol acostar els beneficis de l'activitat física a persones amb una lesió medul·lar. El projecte s'ha presentat aquest dijous amb la presència del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, acompanyat del pilot Isidre Esteve, la cap del servei de rehabilitació de l'Hospital Vall d'Hebron, Empar Cuxart, el regidor d'Esports, Xavier Tizón i el director del CAR, Joan Fontseré. El Centre Pont començarà a funcionar a ple rendiment el 2013 amb dos grups, un de nens i un altre d'adults.

El pilot i màxim responsable de la Fundació, Isidre Esteve, ha remarcat el fet que el Centre Pont no és un centre de rehabilitació, sinó el pas intermedi per ajudar a les persones ja rehabilitades a introduir-se en la pràctica esportiva amb normalitat tant en un gimnàs convecional com a casa.


Isidre Esteve

El que pretén el Centre Pont és ajudar a la normalització del seu dia a dia després de la lesió a través de l'esport , i prenguin l'hàbit de fer activitat física.


El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, ha destacat que l'esport és, una vegada més, un exemple que permet millorar la qualitat de vida i ha anat més enllà afirmant que el Centre Pont pot ser, en un futur, un centre planter d'esportistes paralímpics.

Ivan Tibau

Amb aquest conveni tirem endavant molts projectes per tal de millorar la qualitat de vida de persones amb lesions . L'esport també és una via que permet al discapacitat tenir una possibilitat.


En aquest línia, Esteve ha explicat que el centre té contacte amb totes les federacions d'esports adaptats per tal donar sortida professional si és necessari.

Isidre Esteve

Hi ha moltíssims joves que en el pas pel Centre, on totes les federacions d'esports adaptat estan contemplades, descobreixen que una sortida pot ser l'esport d'una forma profesional.


El Centre Pont, que també pretén formar monitors per atendre aquest col·lectiu, escalfarà motors aquest últim trimestre, per començar a treballar a ple rendiment a partir del 2013, amb dos grups, un de nens i un altre d'adults.
A l'acte de presentació que s'ha fet aquest dijous al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat també han assistit alguns companys d'Isidre Esteve com el pilot Nani Roma.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.