Presentats els primers StQlímpics per a persones amb discapacitat intel·lectual


  • Comparteix:

Alguns dels participants en els StQlímpics posen amb la mascota en la presentació

Alguns dels participants en els StQlímpics posen amb la mascota en la presentació

La Taula per a persones amb discapacitat, amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitza els primers StQlímpics per a persones amb discapacitat intel·lectual. Els jocs, que tindran lloc l'última setmana de novembre a diferents equipaments esportius de la ciutat, es disputaran en les disciplines d'atletisme, petanca, boccia, bàsquet i tirs lliures, cursa d'orientació, pícnic, futbol i eslalom. Els StQlímpics, presentats aquest dilluns, volen fomentar l'esperit inclusiu i universal de l'olimpisme. La mascota, un capgròs en forma de gat, l'han construït els usuaris del centre ocupacional ATAM de Valldoreix. La presentació ha anat a càrrec de la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer i el regidor d'Esports, Xavier Tizón.

Liderat per les principals entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual a la ciutat, arriben els StQlímpics. ASDI, ATAM, Jeroni de Moragas i la residència Sant Medir, amb el suport de l'Ajuntament i la col·laboració d'entitats i clubs com el Club Muntanyenc, la UESC, el Sant Cugat Esport i la Federació Catalana Esportiva de Paralítics Cerebrals fan possible la celebració d'aquests Jocs. La suma de tots és molt important com subratlla la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que no descarta la possibilitat que tinguin continuïtat.


Susanna Pellicer

Potser no tenen la visibilitat dels grans esdeveniments esportius, però tenen una funció social molt important. Fa que ells se sentin bé i els demés puguin veure l'esforç que fan.



Els StQlímpics també estan pensants per promoure l'esport entre persones amb discapacitats, fomentar un estil de vida actiu i saludable, augmentar-ne l'autoestima i sensibilitzar la ciutadania.

El representant de la comissió organitzadora, Ferran Quinto, reconeix que de seguida es van engrescar amb la idea, sorgida de l'interès mostrat per aquestes persones en el seguiment dels Jocs Olímpics de Londres.


Ferran Quinto

Li vam proposar a la Taula de persones amb discapacitat i de segudida ens van engrescar. Per a ells serà una manera de normalitzar la seva vida diària.



Els jocs inclouran diferents modalitats esportives. L'atletisme es farà a la ZEM de la Guinardea, la petanca al Casalet Valldoreix, la boccia i el bàsquet a la ZEM de la rambla del Celler, l'orientació per Collserola i el futbol a la ZEM Jaume Tubau.

Aquesta olimpíada contempla tots els detalls propis d'uns Jocs. La mascota és un capgròs amb forma de gat, disposarà d'una torxa original dels Jocs de Barcelona '92, medalles i logotip.

La cloenda tindrà lloc l'últim divendres de novembre a partir de les 10 del matí, coincidint amb el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat al pav de la rambla del Celler.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.