El Karate i el Rugby, dos exemples de clubs que col·laboren amb Sant Cugat


  • Comparteix:

Punt de recollida d'aliments durant el torneig Ciutat de Sant Cugat / Foto: Club Karate Sant Cugat

Punt de recollida d'aliments durant el torneig Ciutat de Sant Cugat / Foto: Club Karate Sant Cugat

El Club Karate Sant Cugat i el Club Rugby Sant Cugat són dos exemples palpables d'entitats que col·laboren amb la ciutat per satisfer les seves mancances, i marcar així una filosofia de club que va de la mà de la germanor i la companyonia. Les recollides d'aliments que ha fet el Club Karate i de roba per part del Club Rugby són algunes de les iniciatives que han dut a terme.

'Una entitat esportiva és un teixit associatiu i col·laboratiu que ha de generar accions de caire solidari per ajudar a aquells que més ho necessiten'. El director tècnic del Club Karate Sant Cugat Salvador Álvarez defineix així el que ha de ser un club esportiu, sempre anant més enllà de l'esport buscant els vincles amb altres organitzacions. Fidel a aquesta manera de ser, el club santcugatenc porta anys contribuint amb centres d'acollida de nens i nenes, com per exemple, el Centre Aura, així com també recollides d'aliments que han dut a terme durant aquest passat mes de març per donar-los a Càritas i a més, participen durant aquesta setmana amb la 'Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social' organitzada per Cugat.cat.

Salvador Álvarez

Una entitat és un projecte associatiu i de cooperació. Enfortir els llaços amb la ciutat és important.


El Club Rugby Sant Cugat, mitjançant l'Escola de Rugby del Vallès, també mostra la seva cara més solidària amb múltiples accions per col·laborar amb els més necessitats. Des de l'Escola, el Rugby Sant Cugat recull joguines cada Nadal per donar-los a la Parròquia de la ciutat i a Càritas, així com també recollida d'aliments i de roba d'hivern i d'estiu. A més, ciutats com Terrassa i Cerdanyola reben iniciatives d'aquest caire per part dels santcugatencs perquè molts dels nens i nenes de l'Escola viuen en aquestes localitats. Des del club santcugatenc es vol destacar la important tasca que fan els pares i les mares per aconseguir els reptes que l'entitat es proposa. La coordinadora social de l'Escola de Rugby del Vallès del club santcugatenc Nathalie Bernet comenta que el club ha diversificat les tasques solidàries amb la recollida de joguines, aliments i roba.

Nathalie Bernet

Hem diversificat les nostres tasques amb la recollida de joguines al Nadal, recollides d'aliments, i també donem suport a Càritas i un menjador de Cerdanyola del Vallès.


A més d'aquests clubs, moltes altres entitats de Sant Cugat han dut a terme accions de caire solidari, com per exemple, el CB Mira-sol que té un vincle amb la Fundació Vicente Ferrer, la Unió Ciclista Sant Cugat que participa de forma activa a la 'Setmana contra la pobresa i l'Exclusió Social' i el Club Tennis Natació Sant Cugat que va donar tots els diners que va recaptar a l'Open Ciutat de Sant Cugat al projecte de la Casa de Sant Feliu de Codines d'Aldeas Infantiles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.