Les PB Sant Cugat i Mil·leni mostren bona sintonia amb el manifest pel dret a decidir

El periodista Xavi Torres, encarregat de llegir el manifest / Font: Elpuntavui.cat

Altres

Publicat el 7/jun/13 per Dani Aguilà

La Penya Blaugrana Sant Cugat i la Penya Mil·leni Sant Cugat es mostren d'acord amb la defensa del dret a decidir i el suport a la declaració de sobirania del Parlament, eixos en què es basa el manifest impulsat aquest dijous des del món penyístic blaugrana. Una desena de penyes han generat aquesta iniciativa, a la qual la Penya Blaugrana té previst adherir-se d'aquí a dues setmanes.

Un grup de 10 penyes blaugranes han impulsat i presentat un manifest per donar suport a la declaració de sobirania aprovada pel Parlament, considerant, segons diu el manifest, que 'catalanisme i democràcia són ara al llindar de la nostra llibertat, eixos fonamentals del context polític i social'. A la iniciativa, que pretén estendre's al 90% del prop de 600 penyes blaugranes arreu de Catalunya i arribar també a penyes a l'estranger, s'hi pot sumar d'aquí a dues setmanes la Penya Blaugrana Sant Cugat. I és que segons el vicepresident de la Penya, Joan Carles Galofré, la sintonia del manifest és acord amb els principis de l'entitat.

Joan Carles Galofré

A la propera junta farem les consideracions necessàries, però el manifest està en sintonia amb el pensament de la Penya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el president de la Penya Mil·leni Sant Cugat i exprecandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona, Jaume Guixà, es mostra partidari dels principis que sorgeixen del manifest. Abans que la Penya Mil·leni s'hi adhereixi, però, Guixà vol examinar a fons el contingut de la proposta.

Jaume Guixà

Qualsevol manifest que s'expressa amb un sentiment democràtic, jo crec que és bo conèixer el contingut i a partir d'aquí poder manifestar-nos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'objectiu d'aquesta nova iniciativa és haver pogut contactar amb totes les penyes catalanes del Barça abans del 30 de setembre.