El Consell d'Esports aborda l'obligació dels clubs de complir amb la llei laboral


  • Comparteix:

Carlos Martín, representant de la UFEC, al fons, Tizón, Codina i Salabert durant el Consell

Carlos Martín, representant de la UFEC, al fons, Tizón, Codina i Salabert durant el Consell

Els clubs i entitats esportives que no tinguin regularitzada la contractació del seu personal tècnic i administratiu ho hauran de fer abans de l'1 d'octubre per evitar possibles sancions d'Inspecció de Treball. Així ho ha explicat el representant de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Carlos Martín, als assistents al darrer Consell Sectorial d'Esports de la temporada. L'última sessió d'aquest curs també ha servit per informar de les inversions en instal·lacions que estan en vies d'execució a la ZEM Jaume Tubau, al pav 1 i al pavelló de Voleibol de Sant Cugat a Valldoreix.

Les denúncies a la Seguretat Social d'uns futbolistes de clubs catalans van destapar la capsa dels trons fa uns mesos. Des de llavors Inspecció de Treball ha visitat clubs i federacions per comprovar que s'està complint amb la legalitat. És a partir d'aquest moment que entitats i clubs modestos s'han vist obligats a regularitzar la situació del seu personal tant tècnic com administratiu. No és el cas de tots, però sí de bona part de clubs i entitats que es dediquen a l'esport amateur a la ciutat. La preocupació també ha arribat a l'Ajuntament, que a petició d'algunes entitats, ha volgut informar de la situació. El regidor d'Esports, Xavier Tizón, assegura que hi ha iniciatives polítiques per tal de donar resposta a aquesta situació.

Xavier Tizón

A banda d'informar estem en contacte amb Secretaria General de l'Esport per sumar-nos a qualsevol iniciativa que surti. Hi ha iniciatives polítiques tant a Catalunya com a Madrid per tal de negociar.


El representant de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) Carles Martín ha aclarit alguns dubtes als representants dels clubs, com la distinció entre voluntariat i treball, i ha deixat clar que la responsabilitat primera recau en el club i, si aquest no respon, en la seva junta directiva. Martín ha remarcat que, ara como ara, només complint la llei s'estalviaran possibles sancions. Algunes entitats han reclamat als representants polítics i a la UFEC que pressionin per aconseguir un règim especial per a clubs i entitats esportives dins de la Seguretat Social. Per al president de la Coordinadora d'Entitats Esportives, Joan Salabert, 'les entitats no es poden quedar a mig camí', i deixa entreveure la possibilitat de professionalitzar-se.

Joan Salabert

O es fa totalment voluntari, sense cobrar, o es professionalitza i es dóna un bon servei.



En la sessió d'aquest dimarts també s'ha informat sobre diferents intervencions a equipaments municipals. Algunes ja s'estan fent com el canvi de gespa del camp de futbol 7 de la ZEM Jaume Tubau o el canvi de les tanques laterals i el poliment de la pista de terratzo. També es faran algunes actuacions al pav 1 per reparar la coberta i impermeabilitzar-la, així com canviar el paviment. Altres actuacions previstes es faran al pavelló de Voleibol de Sant Cugat a Valldoreix per canviar les finestres i substituir el paviment sintètic. Aquestes actuacions representen un 70 % del pressupost d'inversions d'esports per aquest any. Un cop concretades econòmicament aquestes urgències, l'àrea d'Esports definirà un segon paquet d'actuacions.

En l'últim Consell Sectorial d'Esports també s'ha informat de l'estat de les diferents taules de participació en què s'ha treballat durant el curs i s'ha presentat l'ampliació d'activitats de l'Oficina Voluntariat Sant Cugat, què s'ofereix als clubs interessats com una eina més de suport al que fan.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.