Una moratòria en les regularitzacions dóna un respir als clubs santcugatencs

La Seguretat Social demana la regularització del personal tècnic i administratiu dels clubs / Font: Santcu.cat

Altres

Publicat el 17/jul/13 per Pedro Miserachs

El Sant Cugat Esport, la Penya Blaugrana Sant Cugat i el Club Voleibol Sant Cugat es mostren esperançats després de que la Seguretat Social hagi arribat a un acord verbal amb la Secretaria General de l'Esport per ampliar el període perquè els clubs puguin regularitzar la situació del seu personal. La possible ampliació de la moratòria fins l'1 de gener de 2014 donaria més marge de maniobra perquè totes les entitats, federacions i clubs involucrats trobin solucions a una mesura que, com també ha ressaltat la Coordinadora d'Entitats Esportives recentment, podria condemnar-los a la seva desaparició.

Alguns clubs de Sant Cugat s'han vist alleugerits després de l'acord verbal per ampliar el termini per regularitzar la situació del seu personal. La nova mesura, que afectarà de ben segur a l'economia de moltes entitats que veurien com els seus entrenadors, jugadors, preparadors físics i personal d'administració haurien de cotitzar per la seva feina, s'havia d'aplicar a partir de l'1 octubre, però la Secretaria General de l'Esport ha dit que, si no hi ha sorpreses, hi haurà una moratòria fins el dia 1 de gener de 2014. Aquest ajornament permetrà a les entitats guanyar temps per arriba a una entesa i buscar la millor solució. Des dels clubs s'aposta per un canvi legislatiu que reguli l'activitat però no en les mateixes condicions que la resta de treballadors de la Seguretat Social. El vicepresident de la Penya Blaugrana Sant Cugat, Joan Carles Galofré, el president del Sant Cugat Esport, Llorenç Santasusagna, i el president del Club Voleibol Sant Cugat, Miquel Martínez, creuen que alguna cosa s'ha de fer perquè els clubs puguin suportar aquesta nova mesura fiscal.

J.C. Galofré / L. Santasusagna / M. Martínez

Gent que cobra quantitats irrisòries no s'han de considerar com treballadors i si voluntaris / Benvinguda la moratòria i cal ser sensible i deixar clar que no és una activitat lucrativa / Els clubs quedaran afectats i si continua endavant aquesta mesura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altres mesures que es proposen des de la Secretaria General de l'Esport o la UFEC és la diferenciació entre voluntaris esportius i professionals del món de l'esport.


Els clubs esperen que es crei un nou marc fiscal per regularitzar la situació laboral dels seus treballadors