L'esport català s'uneix en una sessió informativa al CAR sobre Seguretat Social

Altres

Publicat el 18/jul/13 per Alex Masana

Una àmplia representació de les entitats esportives de la província de Barcelona, entre elles diversos clubs de Sant Cugat, s'han reunit al CAR per informar-se sobre el full de ruta a seguir que proposa la Secretaria General de l'Esport, després de les inspeccions de la Seguretat Social per regularitzar la situació del personal del món de l'esport. Aquesta guia no contempla la possibilitat d'ampliar la moratòria més enllà del 31 de desembre i considera que aquest temps ha de servir per proposar una reforma de la llei que incorpori un nou règim de cotització.

Actitud defensiva i unitat en el full de ruta a seguir. Amb aquesta intenció s'ha volgut informar, a més de 600 representants de les entitats esportives de la província de Barcelona que s'han apropat al CAR, sobre les inspeccions de la Seguretat Social que pretenen regularitzar la situació dels treballadors i els voluntaris del món de l'esport. El director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras, ha instat a seguir la pauta publicada per la Secretaria General de l'Esport i ha confirmat la moratòria fins el 31 de desembre, de manera que fins llavors, no es faran més inspeccions i si es fan no tindran validesa. En aquest sentit, ha proclamat que la moratòria ha de servir per modificar la llei de manera que s'incorpori un règim de cotització al llindar del salari mínim interprofessional. De la seva banda, el Secretari General del Departament d'Empresa i Ocupació, Ramon Bonastre, ha fet èmfasi en l'ampli ventall de casos que cal tractar.

Ramon Bonastre

És una situació d'una casuística enorme. Hem estat gestionant una moratòria amb el Ministerio de Trabajo i ens han dit que sí.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i aquesta variada casuística, el debat ha tingut un punt comú en el règim del voluntariat, en el qual, Bonastre ha afirmat que és essencial evitar totes les formes de confusió amb una relació laboral. Això es pot fer amb solucions com l'entrega de comprovants que justifiquin les despeses dels voluntaris de l'esport. Després de les intervencions de Figueras i de Bonastre, s'ha dut a terme un extens torn de preguntes. El president del Club Voleibol Sant Cugat, Miquel Martínez, el president de la secció d'hoquei patins de l'Sferic Terrassa, Xavier Paredes, i el president de l'Olímpyc Floresta, Àngel Ruiz, s'han mostrat esperançats amb l'actitud de la Secretaria General de l'Esport, però encara no veuen clar el final de tot aquest procés.

Xavier Paredes/ Miqu

Els representants del Govern han treballat en el tema i ens han donat altes expectatives de solució. / Amb aquesta aplicació les coses canvien moltíssim i segur que té un impacte molt gran. / Veig molta gent involucrada, però hem d'esperar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En qualsevol cas, els representants dels clubs que s'han citat al CAR, han estat d'acord en afirmar que cal anar en una sola direcció per tal d'unir forces i trobar la solució al que molts consideren un problema que pot afectar a l'estructura esportiva catalana.