Robledo (Unió Ciclista SC): 'Obligar els menors a dur casc és una barbaritat'


  • Comparteix:

Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat

Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat

El president de la Unió Ciclista Sant Cugat, Rafa Robledo, considera que obligar els ciclistes menors de 18 anys a dur casc en qualsevol via és una 'barbaritat'. Robledo ha fet aquesta reflexió arran del projecte de reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Vial, aprovat pel Consell de Ministres aquest divendres. El president de la Unió Ciclista Sant Cugat també ha afirmat que 'és una llei que no es podrà dur a la pràctica'.

La reforma de la Llei de Trànsit i Seguretat Vial ha augmentat la rigidesa sobre l'obligatorietat de dur casc per part dels ciclistes. I ho ha fet amb els més joves, els menors de 18 anys, que hauran de dur casc en qualsevol via, ampliant així a les vies urbanes aquest requisit. Pel que fa als majors d'edat l'ús del casc es continuarà regint per la normativa vigent, és a dir, no serà obligatori en via urbana. No obstant això, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que s'ha d'acabar de determinar si hi haurà alguna obligació addicional pels majors de 18 anys, situació que es regularà més endavant.

El president de la Unió Ciclista Sant Cugat, Rafa Robledo, ha reiterat la seva posició pel que fa l'ús del casc, que és 'altament aconsellable, mai obligatori'. Així, Robledo ha estat contundent pel que fa la reforma i la nova normativa amb els ciclistes menors d'edat.

Rafa Robledo

Em sembla una autèntica barbaritat. Aquesta norma no es podrà portar mai a la pràctica. Fa pena, en alguns aspectes, o riure.


Aquest canvi arriba a un dia d'una iniciativa per a la seguretat vial en la qual la Unió Ciclista Sant Cugat està involucrada, la travessa del ciclista santcugatenc Àlex López en favor a la campanya '1,5 metres', la distància que s'ha de mantenir per assegurar la seguretat del ciclista respecte el vehicle.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.