La Mitja Marató continua apostant per un recorregut més planer pels 30 anys


  • Comparteix:

La Mitja Marató, que es disputa aquest diumenge, consolida pel seu 30è aniversari el nou traçat estrenat l'edició de l'any passat, que consisteix en dues voltes en un recorregut planer de poc més de 10 quilòmetres. A l'acte de presentació de la cursa, dut a terme aquest dilluns a la sala de plens de l'ajuntament, hi ha assistit Jordi González, que ha participat en totes les edicions, l'alcaldessa, Mercè Conesa, i representants dels dos clubs organitzadors, el Club Muntanyenc i el Tennis Natació Sant Cugat.

La segona Mitja Marató més antiga de Catalunya, només per darrere de la de Vilafranca del Penedès, arriba als 30 anys amb una salut excel·lent segons els seus organitzadors. A aquestes alçades els inscrits arriben als 1.500, i s'espera que s'arribi a la xifra de l'any passat, superant les 2.000. Atletes com Jordi Comas, la paralímpica Maria Carmen Paredes o el paratriatleta Dani Nafria.

Pel que fa a percentatges, un 25% són inscrits de Sant Cugat en la distància de mitja marató, mentre que a la prova de cinc quilòmetres s'arriba a un 39%. La prova forma part del 8è Challenge de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona i del calendari de la Federació Catalana, i donarà el tret de sortida a les nou del matí en la categoria curta i a dos quarts de deu en la de 21 quilòmetres. Una competició que, segons els presidents de les dues entitats organitzadores, Jordi Forcano, del Club Natació Sant Cugat, i Francesc Cruces, del Muntanyenc, gaudeix de molt bona salut.

Cruces / Forcano

Està creixent el nombre dels participants, esperem que arribin als de l'any passat. / El treball dels voluntaris és necessari.


Un recorregut que segons els més experts és d'allò més assequible tenint en compte les edicions de fa més anys. Jordi González, que ha participat en totes les edicions, remarca la facilitat de l'actual recorregut.

Jordi González

La gent jove se'm queixa que la Mitja sempre ha tingut fama de dura, però en els últims anys ha baixat moltíssim.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha tornat a lloar la qualitat i quantitat d'activitats esportives a Sant Cugat. Conesa considera la Mitja Marató com un referent per a les altres proves atlètiques.

Mercè Conesa

Ha fet possible que siguem referent per altres curses que són més novelles.


L'entrega de premis es durà a terme a partir de les dotze del migdia, en un lliurament que també reconeixerà els tres millors santcugatencs classificats. Les inscripcions es podran formalitzar fins aquest dijous a les dotze de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.