Tomàs Guasch (Periodista): 'El periodisme no ha estat a l'altura del CAR'


  • Comparteix:

Casanovas, Bosch, Espada, Tibau, Fontseré, Riveras, Aguilar i Guasch

Casanovas, Bosch, Espada, Tibau, Fontseré, Riveras, Aguilar i Guasch

Primeres espases de la premsa esportiva catalana i espanyola han reconegut que la presència d'altres esports, i per tant del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat en els mitjans no pot competir amb el futbol, que acapara portades de diaris i minuts de ràdio i televisió diàriament. Aquesta és la principal conclusió de la taula rodona organitzada pel centre amb motiu del seu 25è aniversari per tal d'analitzar la presència del CAR als mitjans.

Ferran Espada (El 9 Esportiu), Isabel Bosch (TV3), Josep Maria Casanovas (Sport), Francesc Aguilar (Mundo Deportivo) i Tomàs Guasch (Marca i COPE), moderats per Albert Riveras (TVE) han analitzat la relació de la premsa esportiva catalana i espanyola amb el Centre d'Alt Rendiment, i han coincidit a destacar que l'interès pel futbol juntament amb la falta d'interès per altres esports fa difícil l'atenció i l'aposta mediàtica per altres disciplines. Tomàs Guasch ha estat el més clar i contundent en reconèixer que el periodisme no ha estat a l'alçada del CAR.

Tomàs Guasch

No hi ha hagut una vocació poliesportiva als mitjans. L'atenció que el periodisme esportiu li ha donat al CAR és ridícula si considerem el que hi ha aquí.


Josep Maria Casanovas s'ha referit al CAR com la universitat dels esportistes i ha reclamat al secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, encarregat d'obrir l'acte, l'aprovació d'una llei de mecenatge per a l'esport que garanteixi la continuïtat del CAR i l'esport d'elit.

Josep Maria Casanovas

Després de tenir aquesta universitat de l'esport que és el CAR caldran diners per mantenir això, per aquesta raó la llei de mecenatge és important.


Ferran Espada ha subratllat que aquesta situació és fonalmentalment cultural. Isabel Bosch ha reclamat l'esforç de tots per aconaseguir canviar aquesta tendència i apostar per donar més visibilitat a altres esports i Francesc Aguilar ha insistit en la necessitat de trobar patrocinadors per mantenir el que s'ha aconseguit fins ara.

El director del CAR, Joan Fontserè, ha tancat l'acte reclamant el compromís de la premsa a seguir com fins ara i fins i tot ampliar la seva relació amb el centre.

Joan Fontseré

Una de les pretensions era seguir apropant la premsa al centre i el que volem és que ens continuïn seguint i ho incrementin.


Aquesta ha estat la tercera i última taula rodona que el CAR ha organitzat durant aquest any per celebrar el 25è aniversari de la institució.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.