Miguel Cardenal diu a les federacions que no temin la llicència única

Imatge d'arxiu d'Ivan Tibau i Miguel Cardenal

Altres

Publicat el 28/gen/14 per Carme Reverte

El secretari d'estat per l'Esport, Miguel Cardenal, transmet un missatge de tranquil·litat a l'esport català després de la creació de la llicència única vàlida per a tot l'Estat espanyol. Entre les novetats, la reforma deixa en mans de les federacions espanyoles decidir quant cobraran les autonòmiques per al seu manteniment. El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que reconeix que la mesura s'ha vist com un 'atac més a l'esport català', trobaria encertada la seva retirada.

La recent aprovació per part del govern espanyol de la llicència única ha tornat a fer saltar les alarmes. La mesura s'ha interpretat a Catalunya com una manera de recapatar fons i una limitació al poder de les federacions autonòmiques. El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, parla de 'recentralització'.

Ivan Tibau

Dóna a entendre una certa recentralització. Això s'ha d'explicar molt bé ja que sembla un atac més, tot i que ens han venut la idea que no va en aquest sentit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El secretari d'estat per l'Esport, Miguel Cardenal, que dijous estava a Barcelona, es va reunir amb representants de diferents federacions catalanes (UFEC) amb el propòsit de transmetre un missatge de tranquil·litat. Cardenal assegura que no cal patir ja que 'no està en l'ànim de la reforma perjudicar les federacions autonòmiques'.

Miguel Cardenal

Marxa endavant per als beneficis que portarà la llicència universal. No han de tèmer res per l'entrada en vigor de la mesura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El rebombori que ha generat l'aprovació d'aquesta llicència ha obligat a les dues administracions a seure's i treballar plegades per acabar d'aclarir alguns temes. Tibau no descarta que la mesura faci marxa enrere si les federacions autonòmiques continuen pressionant.

Ivan Tibau

No ho descartaro perquè la pressió la té d'aquí i de la resta. Seria una decisió encertada

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El poder de les federacions espanyoles en detriment del de les federacions autonòmiques és un dels principals cavalls de batalla.