L'ACCE i els clubs DiR reclamen la reducció de l'IVA del fitness a Montoro


  • Comparteix:

Imatge d'una classe / Font: Clubs DiR

Imatge d'una classe / Font: Clubs DiR

L'Associació Catalana de Centres Esportius Privats (ACCE) i els Clubs DiR reclamen la rebaixa de l'IVA en el sector del fitness per frenar la crisi que pateix al sector. Les dues associacions han fet arribar una carta al ministre Montoro en què demanen un IVA del 10%, com s'estudia aplicar en altres àmbits.

La iniciativa parteix de Catalunya i vol acabar amb els efectes provocats per l'augment de l'IVA el setembre de 2012 quan es va passar a carregar d'un 8 a un 21%. Tant l'ACCE com DiR afirmen que aquest increment s'ha traduït en 'nombrosos acomiadaments i posa en perill la continuïtat de molts centres esportius'. Ho ha manifestat el president de l'ACCE, el santcugatenc Pere Solanelles.

Pere Solanellas

És una petició que a l'Estat espanyol estarà d'acord. La mesura ha fet molt mal al sector. La millora aliviaria aquesta situació.


Segons la Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives (FNEID), un 92% de les empreses veu perillar el seu negoci. D'aquest 92% d'empreses, el 27,14% ha reduït la seva plantilla de treballadors i un 47,71% ha reduït els empleats externs. A més, un 80% del total d'empresaris reconeix haver patit una davallada d'ingressos d'entre un 35 i un 55% de mitjana.

Solanellas assegura que se senten amb força perquè la mesura tampoc no ha servit al govern espanyol per recaptar el que s'esperava.

Pere Solanellas

La mesura s'ha de tirar enrere per molts motius. La recaptació que està tenint el govern espanyol és molt menor del que s'esperava i menor del que era abans.


A més, el president de l'ACCE considera que la reducció fiscal 'també comportaria una disminució del risc de frau fiscal i d'economia sumergida al mateix temps que serviria per contrarestar la competència deslleial'.

Solanellas ha afirmat a Cugat.cat que es tracta de la primera d'un seguit de mesures que tiraran endavant fins aconseguir la rebaixa.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.