El ball esportiu d'alt nivell omplirà el pav 2 i 3 amb unes 600 parelles

Altres

Publicat el 31/mar/14 per Carme Reverte

Sant Cugat acollirà aquest cap de setmana tres competicions de ball esportiu d'alt nivell. Els pav 2 i 3 seran l'escenari del Campionat d'Espanya Standard, la 5a Copa promoció i el 21è Trofeu Ciutat de Sant Cugat, organitzats conjuntament per la Federació Espanyola i el Club Ball Esportiu Sant Cugat.

La federació i el club santcugatenc han sumat esforços per celebrar com es mereix el 20è aniversari de la competició més antiga que existeix al país, el Trofeu Ciutat de Sant Cugat. El president del Ball Esportiu Sant Cugat, Jesús Curto, afirma que han hagut de canviar la data del trofeu local per donar-li el protagonisme que es mereix.

Jesús Curto

Normalment tenim la data del febrer però en saber que el campionat d'Espanya es feia a l'abril vaig contactar amb la federació per fer-les coincidir i reforçar el Trofeu de Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Aquest cap de setmana es disputaran les tres competicions. El Campionat d'Espanya d'Standard tindrà la participació d'unes 200 parelles representant totes les comunitats autònomes. La 5a Copa Promoció, competició destinada a les parelles de la base, té una participació prevista d'unes 180 parelles. Finalment, el 21è Trofeu Sant Cugat, puntuable per al rànquing de la Federació Espanyola, tindrà unes 260 parelles. La participació santcugatenca durant el cap de setmana està xifrada en unes 25 parelles.

El responsable de comunicació de la Federació Espanyola de Ball Esportiu, Sergi Puértolas, assegura que la Copa Promoció és molt important per a les joves parelles, que hi accedeixen a la competició després de passar una selecció i atenent un rànquing.

Sergi Puértolas

Intentem fomentar les categories d'iniciació. Volem que aquestes categories tinguin importància aquest dia. Per a ells és com un campionat d'Espanya.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La cita d'aquest cap de setmana espera aplegar un miler de persones que assistiran com a públic. En aquesta línia, el regidor d'Esports, Xavier Tizón, ha remarcat la repercussió que tenen competicions d'aquest tipus per a la ciutat més enllà de l'àmbit esportiu.

Xavier Tizón

Aprofito per fer una crida als botiguers perquè tindrem un gran moviment durant aquests dies a la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El preu de les entrades per assistir de públic estarà entre els 10 i els 15 euros.