Joan Pahisa: 'Aprofiteu la Festa Major per parlar amb gent diferent de vosaltres'

El pregó de l'esportista ha omplert la plaça de la Vila


  • Comparteix:

Moment del pregó

Moment del pregó

L'esportista de talla baixa Joan Pahisa crida la ciutadania a lluitar per convertir Sant Cugat en un municipi sense perjudicis on la diversitat sigui una riquesa i no un problema. En el pregó de Festa Major, Pahisa ha instat els santcugatencs a aprofitar els quatre dies de celebració per apropar-se i conèixer gent diferent.



Pahisa ha recordat que cada dia la població es relaciona amb gent amb qui comparteix inquietuds i punts de vista. Això, segons el pregoner, fa que les persones oblidin a posar-se en la pell dels altres i la diversitat que conforma les societats.

Joan Pahisa ha explicat que la importància de posar-se a la pell dels altres va quedar-li molt clara quan va participar a les Olimpíades per a esportistes de talla baixa ara fa dos anys.

Joan Pahisa

Apropeu-vos a la gent que sembla diferent de vosaltres i parleu-hi. Quin millor lloc per fer-ho que la Festa Major?


Pahisa ha fet participar en el pregó el públic que s'ha apropat a la plaça de la Vila. L'esportista ha demanat als assistents ajuntar-se i agafar-se per cridar 'visca Sant Cugat i visca la Festa Major' i tancar així el pregó d'enguany.

La trajectòria de Pahisa
Pahisa, que fa un metre d'alçada, va aconseguir el premi al Millor Esportista de Sant Cugat el 2013, any en què va guanyar cinc medalles als Jocs Mundials per a Persones de Talla Baixa: una d'or a tennis taula, tres ors més a natació i una plata a bàdminton. El documental 'Glance up' (2014) va reflectir els reptes i ambicions d'aquest esportista.

Joan Pahisa, informàtic de professió, és un apassionat del bàsquet, tot i que ha desenvolupat la seva carrera esportiva en altres disciplines, com el tennis taula, vestint la samarreta de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC), i la natació. Actualment és assessor de la Federació Espanyola d'Esports per a Persones amb Discapacitat Física de talla baixa (FEDDF), on fa de vincle entre els esportistes i els clubs que competeixen a l'Estat espanyol.

Pahisa és el creador de l'associació per a persones amb discapacitat física de talla baixa Sports PTB per fomentar l'esport per a persones petites. Entre els seus reptes de futur està ser la persona més baixa a completar la Marató de Nova York.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.