Joan Pahisa vol convertir-se en la persona més baixa que finalitza una Marató amb handbike


  • Comparteix:

Joan Pahisa amb la handbike amb la qual competirà a Berlín / Font: Joaquim Bonaventura

Joan Pahisa amb la handbike amb la qual competirà a Berlín / Font: Joaquim Bonaventura

Joan Pahisa vol establir un nou rècord mundial: ser la persona més baixa que completa una marató i ho pot fer aquest diumenge a Berlín. Pahisa disputarà la competició amb una bicicleta de mans que ha aconseguit a través de finançament privat. Fa més d'un any que el santcugatenc prepara el repte amb diferents competicions.

Joan Pahisa medeix 98 centímetres i vol trencar registres i finalitzar els 42 quilòmetres de la marató de Berlín, la més ràpida del continent europeu. La cursa ha registrat uns 40.000 inscrits i més d'un centenar ho faran en handbike. Pahisa creu que és un repte majúscul i afronta la cita amb optimisme.

Joan Pahisa

Sóc optimista i crec que podré assolir aquest repte.


Pahisa és el president de l'associació esportiva Sports PTB per a persones de talla baixa. El santcugatenc creu que una de les millors maneres per trencar barreres és aconseguir reptes a través de l'esport.

Joan Pahisa

Hem d'anar trencant barreres i estereotips. Cal fer esforços per superar barreres.


Pahisa vol donar a conèixer Sports PTB i obrir noves fonts de finaçament per assegurar la participció d'entre tres i cinc esportistes de l'associació al Mundial de persones de talla baixa que es disputarà al Canadà a l'agost de l'any vinent. El santcugatenc va guanyar cinc medalles, quatre d'or i una de plata a l'anterior cita mundialista disputada el 2013 als Estats Units. Pahisa també va ser el protagonista del documental 'Glance Up' on es va explicar la participació al Mundial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.