Una campiona d'alçada


  • Comparteix:

La santcugatenca Lucia Caballero és una de les millors muntanyenques de Catalunya i, ara també, una de les millors a nivell estatal. El seu últim èxit, el títol de Campiona d'Espanya en categoria veterans en curses de muntanya aconseguit recentment a Astúries.

Després de córrer a Camañas (Terol), a Paüls (Tarragona), a Navacerrada (Madrid) i Pola de Laviana (Astúries), Lucia Caballero es va proclamar campiona el passat 14 de setembre. Ja havia estat campiona de Catalunya el 2006 i 2007 en la mateixa modalitat, i campiona de la lliga internet els darrers quatre anys. Ara, tal i com explica la corredora, amplia el seu palmarés amb molta il·lusió tot i que reconeix que, en un principi, no sentia motivació per aquesta competició.

Lucia Caballero

No m'ho podia creure. Tot va ser pel meu marit, sinó potser no hi hagués anat perquè és molt dur i està molt lluny.


Cada cursa del campionat comptava amb 25 - 30 quilòmetres de recorregut i amb un desnivell de 4.000 metres. Tot i les quatre hores i vint de l'última cursa, però, Lucia Caballero adora la muntanya.


Lucia Caballero

M'aporta bellesa. Enacar em poso nerviosa però un cop estic a la carrera, m'il·lusiono.




Sense dubte, un talent santcugatenc que competeix en una disciplina que requereix molt esforç i forma física. Lucia Caballero fa set anys que combina el seu treball amb la competició, però en fa només tres que corre en aquest tipus de carrera.


Lucia Caballero

Em vaig passar a la muntanya per treure'm la pressió de l'asfalt. L'asfalt és dur, és difícil fer bons temps.



El passat dissabte dia 20 de setembre els seus companys del Running Vallés li van fer un merescut i emotiu homenatge. Però els reptes no acaben aquí per la santcugatenca de 49 anys, en perspectiva hi ha diversos objectius a Catalunya i, qui sap si d'aquí a un any repeteix el que, segons ella, ha estat una "bogeria": el campionat estatal.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.