Abderraman Ait: 'Encara espero que em diguin perquè m'han tret la beca'


Temes relacionats

L'atleta, segon a la marató T46 dels Jocs de Londres després d'un final dramàtic ( 9/set/12)


  • Comparteix:

Abderraman Ait va aconseguir una medalla de plata als Jocs Paralímpics de Londres

Abderraman Ait va aconseguir una medalla de plata als Jocs Paralímpics de Londres

L'atleta resident a Valldoreix Abderraman Ait, medalla de plata a la marató de modalitat T46 en els Jocs Paralímpics de Londres, assegura, en declaracions a Cugat.cat, que desconeix els motius pels quals se li ha retirat la beca per entrenar-se en el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR). Ait, que va saber la notícia dos mesos abans de participar a la cita olímpica, considera que si no arriba a estar en la concentració d'Andorra amb la selecció espanyola, la seva participació a Londres hagués perillat. Fins ara, aquesta beca ha permés a l'atleta utilitzar tots els serveis del CAR. A partir d'ara, Ait lluitarà per obtenir una beca externa que li permeti disposar dels serveis que tenia fins ara, excepte el de dormir en el centre.

Tot i haver aconseguit una medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Londres, Abderraman Ait no passa pel seu millor moment. I és que després de diverses temporades entrenant-se en el CAR de Sant Cugat, l'atleta ha manifestat que li han negat la beca per continuar exercitant-se en el centre santcugatenc. Un beca que donava dret a Ait a utilitzar el CAR en tots els seu efectes, com són les diferents instal·lacions esportives, metges, menjador i residència. I és que l'atleta resident a Valldoreix no ha rebut cap explicació sobre aquesta decisió. És per això, que Ait demana una resposta. Segons ha pogut saber Cugat.cat, el Comitè Paralímpic espanyol és qui sol·licita les beques, però qui les retira, a Catalunya, és el Consell Català de l'Esport, després de consensuar la decisió en una comissió de treball amb l'Alt Rendiment Català, la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física i el propi CAR.

Abderraman Ait

No sé si és el CAR però jo estava content amb ells i m'ho han tret. Ells sabran perquè. Estic esperant que em donin una expilicació.


Ara, Abderraman Ait continuarà lluitant per seguir entrenant-se a les instal·lacions del CAR. L'atleta buscarà obtenir una beca externa, que li permeti mantenir els mateixos drets que abans tret el de dormir en el centre.

Abderraman Ait

A falta de dos mesos em van avisar que no tindria beca. Intentaré aconseguir una beca externa per continuar tenint els serveis i les instal·lacions.


Tot i això, Ait continua centrat amb diferents objectius esportius. El primer, el Mundial d'Atletisme que es disputa l'any que ve a França on Abderraman Ait espera lluitar per l'or.

Abderraman Ait

Ara l'objectiu és, al mes de gener, el Campionat del Món de França on espero aconseguir l'or.


Abderraman Ait va aconseguir la medalla de plata a la marató de modalitat T46, després que a falta de 300 metres pel final, quan liderava la prova, s'hagués d'aturar per un atac de tos i vòmits. Als Jocs Paralímpics de Pequín, Ait va aconseguir dues medalles més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.