Els clubs de bàsquet exigeixen una assemblea extraordinària a la federació


  • Comparteix:

La competició de Copa Catalunya es pot aturar el cap de setmana del 13 i 14 de desembre

La competició de Copa Catalunya es pot aturar el cap de setmana del 13 i 14 de desembre

L'Associació Catalana d'Entrenadors de bàsquet i els clubs que han assistit a la reunió convocada per l'Associació de Bàsquet Base Badalona, entre ells la UESC, no descarten una aturada de la competició el cap de setmana del 13 i 14 de desembre. Els clubs implicats exigeixen a la federació una convocatòria d'assemblea extraordinària immediata per buscar una solució a l'aplicació de la llei de l'Esport que obliga els tècnics que han obtingut el títol després de 1999 a adaptar els estudis al nou marc legislatiu.

El bàsquet català segueix en peu de guerra després que la federació catalana, seguint les directrius marcades per la Generalitat, s'ha fixat l'objectiu d'homogeneïtzar les formacions dels tècnics esportius atorgant-los un valor oficial. Fins al moment, cada federació organitzava la formació dels seus entrenadors lliurament, però la llei de l'Esport creada al 2008 diu que per exercir les professions de l'esport els entrenadors s'han d'inscriure al Registre Oficial de Professionals de l'Esport (ROPE) amb títols oficials.

Els que hagin cursat els títols d'entrenadors després de 1999 cal que tornin a l'aula seguint el pla d'ensenyament de la Generalitat i fent hores de pràctiques. Davant d'aquest fet, l'Associació Catalana d'Entrenadors de bàsquet i els clubs que han assistit a la reunió de l'Associació de Bàsquet Base Badalona han conclòs que calen mesures de pressió urgents. La primera és demanar a la federació catalana que convoqui una assemblea extraordinària. Per a això, es necessita que un 15% dels clubs afiliats a l'ens federatiu sol·licitin aquesta convocatòria.

El tècnic del primer equip masculí de la UESC, Marc Guillem, destaca la bona entesa entre els entrenadors i els clubs per buscar solucions de manera conjunta.

Marc Guillem

És necessari prendre mesures perquè aquest conflicte tingui visibilitat.


Tant l'Associació Catalana d'Entrenadors com els clubs que han participat a la reunió han exigit que a l'assemblea han de ser els entrenadors i directors tècnics juntament amb els clubs. Marc Guillem creu que l'aturada de la competició per als 13 i 14 de desembre és factible.

Marc Guillem

L'aturada és un plantejament real i que està damunt de la taula.


El Qbasket dóna suport a les mesures que adoptin els seus entrenadors. Els clubs a través dels seus presidents han d'enviar una carta a la federació on demanin la convocatòria d'assemblea extraordinària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.