La UE Sant Cugat juga amb foc i acaba perdent davant el Sedis Bàsquet

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) desperta tard i acaba deixant-se sorprendre pel Sedis Bàsquet (66-70), conjunt de la part baixa de la classificació al grup 2 de Copa Catalunya. Els santcugatencs han pagat car un primer quart en què han estat desdibuixats en defensa i on els visitants han mostrat una inusitada efectivitat des del tir exterior. Malgrat els esforços de remuntar dels de Simón, sobretot en el tercer quart, aquesta jornada no han pogut completar la gesta i han acabat entregant el triomf.

En les jornades anteriors havia sortit cara, aquest cap de setmana la moneda s'ha girat i ha acabat caient creu. Despertar tard als partits comporta que els rivals adquireixin diferències que és complicat eixugar, i aquesta setmana a la UESC li ha fallat l'encert en el moment clau i ha acabat perdent la imbatibilitat al pav 1 de la Rambla del Celler. Ha estat una derrota gestada en els primers 10 minuts, en què els santcugatencs han encaixat 25 punts amb un privilegiat encert des de lluny per part dels visitants.

La millora en la defensa ha reduït la sagnia darrere, però en atac l'equip seguia sense fluïdesa, partint de situacions individuals. Malgrat retallar distàncies, al descans el Sedis ha tornat a situar una avantatge còmoda (27-38). Al tercer quart, com ja ho ha fet en altres ocasions aquesta temporada, els vermell-i-negres han reaccionat. De la mà d'una major intensitat defensiva i del coratge d'Hernán Olaguibe, els locals han arribat dos a sota a l'últim quart (44-46).

Els darrers 10 minuts han servit perquè els santcugatencs se situessin per davant, i per percebre també que les forces començaven a minvar, tenint en compte la poca profunditat de banqueta. Això ha fet que el Sedis aprofités els darrers minuts per tornar a agafar el domini del matx i endur-se la victòria del pav 1.

Germán Simón, després del partit, ha confirmat la baixa d'Oriol González, pivot que l'equip havia incorporat l'equip a l'estiu, per motius personals.