Una UE Sant Cugat encara poc madura encaixa la primera derrota del curs davant el BAM

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) mostra falta de rodatge i perd (51-52) davant el Bàsquet Ateneu Monsterrat (BAM) en un final de partit ajustat. Vicenç Poblet ha encaixat aquesta primera derrota en el debut com a entrenador de les vermell-i-negres al pav 1 de la Rambla del Celler. La UESC ha anat de més a menys i, tot i una última embranzida que l'ha fet fregar la victòria, a les darreres possessions les barcelonines han estat més encertades i s'han endut el partit.

Vicenç Poblet dirigeix un equip que té absolutament tota la plantilla nova, 12 jugadores que s'han de convertir en un conjunt. Precisament en aquest període es troba la UESC, de cohesió i de millora del joc col·lectiu. Ara bé, els primers minuts en el partit d'avui davant el BAM han mostrat espurnes de qualitat d'algunes de les noves incorporacions, amb un nom que ha destacat per sobre dels altres: Begoña Balta, peça clau en les opcions de victòria local.

Els primers compassos del partit han donat superioritat en el marcador a la UESC (17-9), que ha sortit intensa i vertical. El joc, però, s'ha tornat incòmode i s'ha travat amb contactes i una major agressivitat defensiva, l'anotació ha baixat i en el segon quart les de Poblet no han anotat fins passats cinc minuts i mig. Les faltes han passat a protagonitzar el matx, i han augmentat les imprecisions i els errors. Amb tot, les barcelonines han agafat les regnes del partit i han arribat a l'últim quart vuit per sobre (36-44).

A l'últim quart, les variants defensives de la UESC i el bon paper d'algunes individualitats, com Begoña Balta i Cristina Costa, en moments clau han situat el matx amb dos punts de marge (51-49) a menys un minut per al final. Ara bé, en el penúltim atac del BAM, les visitants han encertat un triple que els ha donat el domini definitiu i les de Poblet no han estat encertades en les dues últimes possessions, ni per anotar ni per evitar que les jugadores barcelonines esgotessin el temps per tancar el triomf.

Vicenç Poblet apel·la al creixement i a la maduració del seu equip per reaccionar en situacions com aquestes.

Vicenç Poblet

Hem portat el partit bé a estones però en altres no. Crec que és un tema de veterania, de saber jugar.

La UESC té ara una derrota i un triomf, corresponent a la primera jornada davant el Premià, i la setmana que ve visita el Femení Sant Adrià B.