Una UESC x a Tots, la candidatura de Vicenç Beltran per presidir la UE Sant Cugat


  • Comparteix:

Els membres de la candidatura d''Una UESC x a Tots'

Els membres de la candidatura d''Una UESC x a Tots'

Una UESC x a Tots és la candidatura que encapçalarà Vicenç Beltran per presidir la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC). Beltran ha presentat aquest dimecres els nou membres de la seva eventual junta i també el director tècnic de la seva proposta, el santcugatenc Dani José. A la presentació també s'ha anunciat que l'actual responsable de la secció femenina, Xavier Dorio, seguirà a la UESC si la candidatura de Beltran guanya, mentre que Ramon Cuñé ja els ha anunciat que deixaria l'entitat.

Després que Lluís Trenchs expliqués a Cugat.cat que presentarà una candidatura a les eleccions de la UESC, que se celebraran el 29 de maig, Vicenç Beltran ha fet oficial aquest dimecres el que ja havia anunciat fa més de dos anys: el fet que capitenajarà una proposta per dirigir el club santcugatenc. El seu programa inclou tres membres de l'actual junta, però es tracta d'un projecte que no serà, ni de bon tros, continuïsta. Beltran ha assegurat que el principal canvi es veuria en la direcció tècnica.

Vicenç Beltrán

No som continuïstes. Hi ha coses que s'han fet bé al club, però a la direcció tècnica volem algú que estigui a sobre de tots els equips.


Les primeres pinzellades del programa d'Una UESC x a Tots parlen de 'voluntat de transversalitat', en el sentit de tractar amb igualtat els diferents nivell i edats tant de la branca masculina com de la femenina, un fet que, segons Beltran, a hores d'ara no està passant. Una altra de les potes de treball serà la visibilitat del tennis taula i la bona relació amb altres clubs. En aquest sentit, Joan Carles Sada, vicepresident del club a hores d'ara i que mantindria el seu àmbit d'actuació a l'Àrea Esportiva Femenina, ha lloat els bons resultats del projecte amb els veterans del Qbasket i ha instat a mantenir aquesta línia.

Àrea Esportiva
Una UESC x a Tots ha deixat clar que comptarà amb tots els jugadors i entrenadors que a hores d'ara formen part del club. Això sí, la premisa d'aquesta precidandidatura és que la UESC mantingui la voluntat de club formador i que els èxits esportius siguin conseqüència del que generi el planter. No obstant això, la precandidatura no refusa incorporacions puntuals per reforçar qualitativament els conjunts que estiguin a les categories més altes.

La part esportiva la posarien a mans de Dani José, entrenador santcugatenc amb 15 temporades d'experiència com a director tècnic al SAFA Claror de Barcelona, i que ha assolit campionats d'Espanya en categories de base amb el Barça, en masculí, i amb el Femení Sant Adrià, en femení. A més, José ha estat seleccionador català cadet. L'home triat per ser director tècnic d'aquesta proposta explica que el projecte esportiu vol augmentar el rigor en els cossos tècnics.

Dani José

Cal que les àrees femenina i masculina s'igualin. Volem entrenadors titulats i amb professionalitat. El que exigirem als nens ho hem d'exigir als entrenadors.


José ha reconegut que s'ha reunit amb els entrenadors dels primers equips masculí i femení, Cesc Senpau i Marta Rosanas, a qui ha assegurat la continuïtat. L'excel·lència i el rigor en la formació s'han especificat en propostes com oferir a Senpau i Rosanas la direcció els equips més joves del club, els preinfantils negres de nois i de noies.

Pel que fa als actuals coordinadors d'àrea, Una UESC x a Tots ha anunciat que Xavier Dorio ha acceptat la proposta per seguir treballant amb el club, mentre que Ramon Cuñé, a qui la precandidatura també ha ofert seguir formant part de l'estructura, ha rebutjat l'oferta . A més, el projecte es mostra satisfet pels resultats de l'acord verbal amb el Cerdanyola en el bàsquet femení, però es compromet a revisar-lo.

Àrea Social
La directiva encarregada de l'Àrea Social serà Pilar Bladé. La proposta d'Una UESC x a Tots vol posar l'èmfasi en la feina duta a terme colze a colze amb ASDI i, de fet, Bladé ha anunciat que ja hi ha hagut contactes amb el president de l'associació, Enric Tomàs, per confirmar i intentar ampliar aquesta vinculació. A més, ha avançat la creació d'una comissió de pares i mares de suport destinada a fer de pont entre els equips i els membres de la junta directiva.

Pilar Bladé

Això neix de la idea que les inquietuds dels pares no arriben a dalt. A vegades no arriben a la junta.


Àrea Econòmica
A la vessant de les finances el projecte de Vicenç Beltrán suma a les seves files el tresorer de l'actual junta directiva, Jordi Puiggené, que mantindrà el càrrec si la seva opció surt l'elegida. Puiggené ha recordat que els pressupostos que ell mateix va redactar van ser aprovats a l'última assemblea del club, i ha anunciat la novetat d'una nova secció de treball específica, la de patrocinis. El tresorer de la precandidatura Una UESC x a Tots defineix la situació com a 'sòlida' i capaç de fer front reptes com l'ascens a Lliga EBA.

Jordi Puiggené

La situació financera és sòlida: el club està preparat per afrontar els reptes que li marca la llei i també per als projectes del futur, com un ascens a Lliga EBA del sènior A.


Els altres membres de la junta que lidera Beltran
Més enllà de Beltrán en el càrrec de president, de Jordi Puigenné en el de tresorer, de Pilar Bladé com a responsable de l'àrea social i de Joan Carles Sada com a responsable de l'Àrea Esportiva Femenina, la nòmina de directius s'amplia a sis membres més:

- Roger Cabeza, secretari i responsable de l'Àrea Legal
- Joan Garcia, responsable de Compres, Logística i Espais
- Marcel Arnau, responsable de l'Àrea Esportiva Masculina
- Marc Pascual, responsable de l'Àrea de Relacions Institucionals i Patrocinadors
- Joan Gallisà, responsable de l'Àrea d'Administració i Oficina
- Anna Ramal, responsable de l'Àrea de Comunicació

El recorregut de Beltran: de formar part de la junta actual a presentar una candidatura
Vicenç Beltrán va formar part de la junta directiva de Mònica Mateu com a vicepresident primer i com a vocal després. No obstant això, i tot i que encara formava part de l'equip directiu de llavors, l'actual precandidat va criticar la gestió de la presidenta Mateu i, després de definir la situació com a 'insostenible', va anunciar la seva intenció de presentar-se a unes eleccions que l'assemblea del febrer de 2015 va demanar.

Aquesta petició va desembocar en una moció de censura contra la junta de Mònica Mateu aquell estiu, que no va prosperar per no tenir el nombre mínim de socis assistents. En aquella assemblea extraordinària es va confirmar la dimissió de Vicenç Beltrán de les seves funcions, fet que va posar punt final a la seva vinculació amb el cos directiu de l'entitat.

El calendari
Aquesta candidatura es presentarà als socis el 15 de maig a la Casa de Cultura i de manera oficial, tal com dicta el calendari electoral entre el 19 i el 24 de maig. En cas de ser validada, es proclamarà el mateix 24. Cinc dies més tard, el dilluns 29 hi haurà les eleccions a la presidència de la Unió Esportiva Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.