La UESC planta cara però perd de nou punts davant el Salou i es complica l'ascens a Lliga EBA

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) ha perdut de nou punts (67-76) davant el CB Salou en l'anada de l'eliminatòria prèvia a la 'final four' d'ascens a Lliga EBA. Davant un PAV 1 ple a vessar, els de Cesc Senpau han plantat cara però han anat tota l'estona a remolc del Salou, amb un Eloi Galofré que ha sabut marcar les diferències. La UESC no ha permès que els tarragonins marxessin en el marcador fins a l'últim quart, quan han pagat la davallada física i algunes decisions arbitrals polèmiques. Els santcugatencs buscaran la remuntada diumenge que ve a domicili per seguir somiant amb l'ascens.

L'inici del matx ha estat frenètic, digne del que hi havia en joc, i el públic que omplia el pavelló santcugatenc ha empès l'equip i ha vibrat amb cada acció de joc. A l'arrencada, el Salou ha convertit quatre triples seguits que han resultat premonitoris del que ha passat en tots els inicis de quart. Tot i el parcial de 4-12, la UESC ha augmentat la intensitat defensiva, ha tancat molt bé el rebot i ha aconseguit capgirar el marcador fins el 17-14 de la mà d'uns inspirats Pere Soler i Patrick Reyes.

Amb 21-21 al final del primer període, al principi del segon s'ha repetit l'encert visitant des del triple però aquesta vegada els de Cesc Senpau han respost ràpidament. Els locals s'han mostrat un punt més fràgils en el rebot defensiu, donant segones opcions a un Salou que ha arribat al descans amb un lleuger avantatge (31-33).

A la represa, nova allau de triples tarragonins, amb un Eloi Galofré que ha exhibit desequilibri i encert exterior en els moments clau del matx. Els un Deivi lluitador però desencertat de cara a cistella i un Cosialls massa intermitent en la seva brillantor habitual, Ferran López i Jordi Costa han dut la iniciativa en el tercer període, que s'ha tancat amb 46-50 per al Salou.

A l'últim quart, els santcugatencs ha perdut pistonada penalitzats per algunes decisions arbitrals discutibles i per l'acumulació de minuts d'una rotació escassa de jugadors. Els tarragonins han olorat sang i han obert un forat de fins a 15 punts que hauria pogut resultar demolidor. La UESC ha tret forces i fe d'on ja no en tenia per eixugar la diferència en les darreres accions i deixar el desavantatge en nou punts.

El tècnic, Cesc Senpau ha agraït molt especialment el suport incondicional de l'afició i llença un missatge d'optimisme de cara a la tornada.

Cesc Senpau

Hem perdut de nou i és un avantatge important però no definitiu. Això no s'ha acabat encara, estem a la mitja part del partit.

El partit de tornada serà diumenge que ve a un quart de set de la tarda a la pista del Salou.