Derrota de la UESC en l'estrena a Lliga EBA

Els sancugatencs perden (75-85) contra un dels rivals més difícils de la competició

L'equip masculí de bàsquet de la UESC perd (75-85) contra l'Es Castell balear en la primera jornada del grup C-2 de la Lliga EBA. Els sancugatencs no han aconseguit endur-se la victòria en el seu debut històric en aquesta competició. El partit ha estat molt igualat, però l'expèriencia i l'encert del rival, amb 50 punts a la segona meitat, han decantat la balança per als menorquins. Els vermell-i-negres, amb molta fragilitat en defensa, han comès 23 faltes permetent al rival anotar diverses vegades des de tir lliure.

L'estrena en aquesta categoria havia començat de la millor forma possible. Els santcugatencs s'han endut el primer quart (14-13) marcat pels errors en el llançament de tres dels visitants, un 2/10 en triples. Els locals han estat molt encertats en el rebot defensiu que els ha permès fer bones transicions ofensives.

En el segon quart, la UESC ha estat superior i, tot i veure’s fins a 7 punts per sota, ha sigut capaç de recuperar la diferència, encadenant bones defenses amb millors atacs. Dos triples de Pol Rodríguez que han sigut claus per arribar al descans per davant en el marcador (38-37).

A la represa, els santcugatencs han anat a poc a poc desapareixent del partit. Els errors defensius i les faltes provocades pels locals ha permès agafar un avantatge favorable de l'Es Castell de 10 punts. Un temps mort demanat pel tècnic Norberto Guerra, ha propiciat una retallada en el lluminós per anar al darrer quart amb (59-64).

Un inici fulgurant dels visitants en l'últim quart ha complicat molt la feina a la UESC, que s’ha vist sempre amb el marcador en contra. Els locals, amb la necessitat de retallar distàncies, han intentat llançaments des de tots els angles sense èxit. L'Es Castell ha seguit puntuant fins a arribar a l'avantatge de 10 punts amb un marcador final de (75-85).

El tècnic Norberto Guerra és "autocrític" amb l'equip i creu que en el partit, els seus jugadors han tingut més aspectes "negatius" que "positius". A més, confia que el conjunt "millorarà" durant el transcurs de la competició.

Els santcugatencs tornen a la competició dintre de 21 dies rebent al Briasol Salou en la tercera jornada de la Lliga EBA.